Deníček uživatele Kika77

28.02.2011

S atopem válčíme cca od 3.-4 měsíců, teď máme 9m, ale bohužel jsem nepřišla na nic co by malému pomohlo od svědění. Ono asi bohužel nic neexistuje, co?

Ahoj malá se strašně drbala byla jsem z toho nešťastná,zkoušeli jsme všechno možný,pořád dokola jsem prosila doktory co by jí mohlo pomoct.Nechci to zakřiknout,není to úplně bez drbání,nemůžu jí jen tak něco oblíct ale je to lepší.Nevím to stopro jestli pomohlo toto,protože máme zase jiné masti,změna počasí atd.Ale na kožním už nevěděla co nám má dát,volala jiné dr. která má více zkušeností s malými dětmi aby jí poradila.Je to až od jednoho roku ale my máme menší dávky,prostě jsem už ani nepřemýšlela že by jí to mohlo ublížit já už byla z toho jejího drbání v pr....hrozně mi jí bylo líto.Je to AERIUS dostává 1,25 ml jednou denně.Máme to od sedmi měsíců,teď je to asi šest týdnů co to bere a je to fakt lepší.Dnes jsem s ní byla na kontrole na alergologii a když jsem jí na klíně svlíkala a dr na ní koukala a řekla to je ta holčička která když jste jí svlíkla tak se hned začla šíleně drbat?Koukala na ní jak blázen.Tak jen doufám že to bude lepší a lepší.Zkus se na to zeptat své dr. a myslím že to stojí za vyzkoušení.Tak držím palečky ať je vám líp.Pa

In reply to by jana a nela

jé, tak to jsem moc ráda že jste našli něco co zabírá.
My teď zkoušíme ALERAMIS http://eshop.finclub.cz/doplnky-stravy/fin-aleramis . Existuje to sice i ve formě krému, ale já mám kapky (ty jsou silnější a i levnější) a vždy když malému x-krát denně mažu ten svědivý krk, tak si dám trochu krému do dlaně, do toho 2 kapky a namažu. A ťuk ťuk, tento týden jsem nemusela použít kortikoidy, doufám že to nezakřiknu.
Jo a zajímavé je, že když jsem ten Aleramis měla pro malého cca před 5 měsíci, tak mu to vůbec nefungovalo.
Ten AERIUS zkouknu, hlavně áť malé pomáhá !!! :papa:

Ahoj, absolvovali ste dake alergologicke testy? Alebo mozno skus odsledovat, po com ma najvacsie svrbenie.Je to zacarovany kruh, poznam to,mame to od dakeho 4tyzdna. Teraz uz mame 15 mesiacov. My mame alergiu na mliecnu bielkovinu a cele vajicko, a tiez ostatne klasicke alergeny tiez skoro jest nebude. Telo hned reaguje. Tiez pozor na pranie, na kvalitu materialu, nesmie to byt umely material, nic co kuse, ziadna vlna. Takze skor by som sa sustredila na to, ako predist tomu aby ekzem vypukol. A potom cim skor zhojit, aby si male neurobilo zo skrabania zavislost. Je to fakt narocne, nam sa tiez nie vzdy dari, ale drzime sa. Na to, v akom stave bol ked to vypuklo, je to parada.Drzim palce.

In reply to by Edit78

Ahoj, my jsme právě byli na odběrech, výsledky by měly být cca za 3 týdny, tak jsem moc zvědavá. Akorát že prý ne vždy jsou ty výsledky 100%ní. No uvidíme. Jinak malému zatím alergeny nezkouším, já stále kojím, a držela jsem i tu eliminační dietu, ale na nic jsme nepřišli. Jinak peru v Lovele, nosí jen 100%BA. Malého ekzém je - bych řekla klasické suché místa-fleky (ty ho ale nesvědí-naštěstí), největší problém máme s krčkem, začíná to zrudnutím, po několika dnech to má červené jakoby opařené a hlavně hodně svědící. Zkraje zabírala konopná kosmetika, pak už ne, takže bohužel Advantan (kortikoid), pak jsme objevili lopuchovou mast, ta taky zabrala, pak už zase ne, no a tak pořád dokola. Právě že jsem objevila na netu i nějakou lamelární mast od Justu, ale stojí snad 800Kč, tak nechci vyhodit peníze zbytečně, bohužel ale asi nikdo zkušenost nemá.

In reply to by Kika77

Ahoj, já s výběrem mastí nepomůžu, mastíme střídavě Atop-dermem od Hádka, konopnou mastí, vlastně zkoušíme cokoliv kromě kortikoidů. My jsme na alergologii taky byli, už máme i výsledky a malý je alergický jen na kočku, se kterou není vůbec ve styku, ani se nepohybuje v místech, kam by chodil kocour. No vlastně po zahradě běhá, ale tomu prostě nezabráníme, koček je kolem dokola víc. Já jsem čekala na výsledky testů jak na smilování, jsem si říkala, že konečně budeme vědět, jak na ten pitomý ekzém a vlastně jsme se nikam neposunuli. Není alergický ani na BKM, lepek, čokoládu, ořechy,.... prostě všechno, co jsem si myslela, že by to mohlo způsobovat. Ekzém má teď hrozný, na zádech hodně ohraničených suchých, tmavě červených míst, na nohou i rukou to má taky, ale světlejší no a nejhorší je čelo a zátylek, protože tam si dosáhne, tam ho to svědí, takže tam to má každou chvíli doškrábané, takže je často fialový od fialky. Proti škrábání mu už skoro denně dávám sirup Aerius, schválila nám to alergoložka. Už víc jak tři měsíce užívá homeopatika, na ty dost spoléhám, ale je to běh na dlouhou trať. No nijak jsem nepomohla, jen jsem se vypsala, protože ráno, když jsem Lukáška mazala a viděla tu hrůzu na tom jeho malém těle, tak na mně zas padl nějaký splín. :( A aby toho nebylo málo, tak se mu vrátila na hlavičku seboriotická dermatitida nebo jak se jmenují ty šupinky, co mají často miminka. No ale musíme veřit, že bude líp, že se to létem a věkem spraví a pokud možno, úplně zmizí!!!! Přeju ať jste brzy fit :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky