Deníček uživatele JajaM

05.03.2011

dlouho jsem se neozvala a jen sem chodila občas něco přečíst.

ahojky
ahojky

Je kouzelná, parádnice jedna :c: Sofinka když pobrekává tak normálně, jakože jí naštve oblékání čepice, trochu hladík a tak, tak jen ječí a neslzí. Slzičky jí tečou jen když to je hodně intenzivní pláč - naposledy, když byla večer hodně přetažená a nemohla zabrat anebo když jsem si dovolila odjet na hodinu a půl z domova a nechat ji tam s tatínkem :€Ss€: já myslím, že je to v pořádku, ale pro svůj klid se klidně MUDry zeptej, já ji taky pořád otravuju s kakáním a podobnýma věcma ;)

tak nám začaly téct slzičky už asi ve čtyřech týdnech.
Ale někdy se taky jen tak vzteká a to pak slzičky netečou.

ahojky,no já si tu informaci nepamatuju přesně,ale miminka začínají opravdu plakat většinou až později,myslím,že tak 6 týdnů po narození - ale samozřejmě to bude jako všechno hodně individuální. Každopádně můžeš zavolat své dětské doktorce a zeptat se,tím nic nezkazíš.
Jo a malá je nááádherná,přeju ať je vše v pořádku.

09.12.2010

tak i já už jsem máma. Narodila se nám Kristýnka a byla tak malinká. 2450g a 47cm. Narodila se tak jak nám naplánovali 1.12. ve 12.41 Ted už je 9 dní stará, to je věk.

Ahojky děvčata.
Ahojky děvčata.
Ahojky děvčata.
Ahojky děvčata.
Ahojky děvčata.
Ahojky děvčata.

Moc gratuluju!!Malá je krásná,připomělo mi to tu naší ta měla taky při narození podobnou váhu(2480g).Dnes je z ní ženská jak se patří má 10,50kg.Takže se neboj ta vaše to všechno dožene.Jinak taky sem rodila císařem,ale kojit se nám nepodařilo zůstali jsme u lahvičky.Sice jsem to obrečela,ale svět se nezbořil malá je zdravá a spokojená!!
Takže hodně krásných chvilek s tím vašim pokladem přeju!! :-)

Moc krásná princezna, gratuluji :k: :k: :k: Je to drobínek, ale určitě to brzy dožene :) A ty se nevzdávej a zkoušej kojit...no a když to nepůjde tak se svět nezboří, hlavně aby jsi byla spokojená maminka :€s€:

Krásná bobinka malinká, už bych chtěla mít u sebe tu svojí, co mám v bříšku. :) A s kojením nesmíte polevit. Ségra rodila CS a rozkojila se snad až po 3 týdnech - prý to byl boj, neustále přikládala, bradavky zničené, ale nakonec to dali. Tak držím palečky, ať se vám to povede. A když ne, tak nevadí, hlavně, že budete zdravé a spokojené.

29.11.2010

tak se zase po odmlce ozývám.

Držíme palečky - to už je zítra...no těšíme se na fotečky a tobě přeju rychlé hojení a uzlíček ať je v pořádku a hodný...

Panejo, tak držím palce a závidím, že už budeš mít miminko u sebe! Dej pak vědět, těšíme se na krásné zprávy :a: :c:

jéééé ty už budeš mít bobka zítra u sebe!! to musí být nádherný pocit :h: tak držím palečky a těším se na fotečky....a pokud tě někdo z holek nepředběhne, tak číslo 5 v seznámku maminek je tvoje :k: :a:

19.11.2010

ahoj holčiny, je tu někdo , kdo poradí.

Asi tam prostě mimi už tlačí, jak postupně klesá a má i méně místa. Já mám také někdy takové pocity, že se snad do minuty rozpadnu (kéž by to tak šlo, že?) a čípek mě úplně brní, ale dle včerejší poradny jsem sice otevřená volně pro prst, ale MUDra mě ujistila, že malá má ještě místo a ten pravý sestup nás teprve čeká...takže klid ;)

ahoj tak jak to popisujes jsem to mela i ja bylo to tim ze Barunka byla hlavickou dolu pomalu cele tehotenstvi a celou dobu me tlacila posledni dva mesice jsem myslela ze porodim na ulici tak jsem si sedla jak popisujes a preslo to

ahojky, to znam, u prvniho jsem se taky porad pozorovala a bricho mi taky tvrdlo furt..to ze to citis az dole je v celku normalni muzes i citit rezave pohyby to je jak tam mimi tlaci..Vlozku si pro jistotu nech ! preci jenom 38tt uz klidne muzes rodit..jinak pokud ti voda nebude odtekat ani hlenova zatka ..a nemela bys bolesti tak se nestresuj a snaz se uklidnit..jestli porodit nechces tak drzim palce at se to zlepsi a vydrzi tam mimisek jeste tech 14dni..Jinak ja jsem ve 33tt a klidne uz bych rodila..a jak rada..ale je jeste brzy..musim vydrzet..

In reply to by Kikatka

jsem vyplácaná z té nemocnice.Moje mimi je mrńavý jsem 37+4 a Kristýnka je na 34+5 a celých 14 dní mě den co den strašily ukončením těhu, pokud nevyroste, ale vyrostla, teď vážíme 2376g, ale rádabych aby ještě chvilku vydržela, i proto, že jsem si moc neužila bříška. Zatím jsem přibrala 7kg a to ještě ty dvě kg až v nemocnici. Tak si myslím , že tam teď Kristýnka nemá moc místa a tak třeba už chce ven. Ale já se taky docela bojím. Do teď jsem si to vůbec nepřipouštěla, v nemocnici říkali, že půjde císařem a ona jim všem vytřela zrak, že vyrostla....to dr. nečekala.Ale co já teď....jsem plašan, bojím se abych to vůbec poznala, až to přijde. Bydlím 40km od nemocnice kde jsem registrovaná a můj odvoz...to jsou připravené manévry :s: Tak se radši informuju, co a jak. Malá si tam dole na mě ´tuká, jak na dveře.

In reply to by JajaM

Tak to budu drzet palecky o to vic aby se tam jeste chvili schovavala...Ja kdyz rodila poprve..tak jsem rodila az 40+3 ale uz par tydnu jsem pred tim byla psycho pri kazdy bolistce pri kazdym boleni bricha na velkou atd. a dost z toho jak mi tvrdlo furt brisko...A nejlepsi bylo ze kdyz to na me prislo tak to jsme bydleli jeste u nasich v dome tak sem sla k nasim nahoru v noci ve tricctvrte na dve a tukala na dvere a vzbudila mamku a rikam : mami me nejak poboliva brisko ..A mama a jak jako a ja na ni : no jako kdyz se mi chce na velkou..a mamka tak se bez vys..t a nebud me ne ..tak jsem sla a vratila se a rikam : mami me to nejde..tak vztala a ja mela ty bolesti kazdy dve a pul minuty rovnou..ale byly nejdriv fakt slaboucke a pomalu se zesilovali.. Jinak ted jsem ve 33tt a kdyz se treba ohnu..tak jak uz je hlavickou dolu a mam i docela spadle brisko tak citim takovy rezani ..ale pry je to prave normalni jak mimco tlaci uz tak dole.. Tak at kristynka pribere aspon jeste pul kilca :) a bude to parada :)

13.11.2010

hlásím se z domova. Zatím jsme pořád 2v1.

Ahoj Jaji,
to je dobře, že tě aspoň na chvíli pustili. Odpočineš si, doma je doma. Ani se tvým příbuzným nedivím, chtějí, aby jste byli v pořádku a v nemocnici tě hlídají. Ikdyž to je asi taky jak kdo, že. Klikrát aby se človék doprošoval, aby jich všimli, jak třeba psala jamuna do seznámku.
Tak se držte, už to máte za pár, za chvilku může miminko ven a pak už si ho vykrmíš :)

Jáji...no asi je fakt lepší být pod dohledem...ale zas to prostředí je lepší doma, co? Ale neboj, ty i prcek to zvládnete...tak hlavně žádný hlouposti a pěkně odpočívat...

09.11.2010

vás maminy z nemoncnice.Na chvíli jsem se dostala k nettu a tak hned píšu. Potřebuju se trochu odreagovat a vypovídat se. Vypadá to že se naše malá už brzy narodí.

moc díky za podporu, fakt mi to pomohlo.Teď jsme byly na monitoru a vyšel dobře, je tu bezvadná sestřička která vždy přijde říct co a jak. Jsem moc ráda že jsem se vám mohla vypovídat. Už se na nett asi nedostanu, tak všem přeji jen to nej, nej, a těm broučínkum co máte v bříkách přeji zdárný a nekomplikovaný příchod na svět . :a:

24.10.2010

prosím, jak jste na tom vy s tou vaší drahou polovičkou ohledně přítomnosti u porodu?Ten můj, je velký srabík, z doktorů má strach, byl se mnou sice na odběru plodovky, ale málem mi rozm

Ahojda, no, já nevím, v podstatě zezačátku se mu moc nechtělo, ale teď už se na malého těší, takže si myslím, že pokud zrovna nebude v práci - je kamioňák, tak půjde. Akorát nevím, jestli se mnou pak bude na sále, až budu tlačit. To už mi stejně bude všechno jedno, že :s: ale v té první době porodní bych ho tam určitě chtěla mít. A když mu to nevyjde, tak holt zastoupí moje kamarádka, která v porodnici dělá na novorozenecké JIP. :a:

Ahoj, já doufám, že se podaří Bena na porod upíchnout nějaký babičce či tetičce a budu tam manžela opět mít, on teda neomdlíval, byl tak nějak v pohodě, hlavně teda během první doby porodní to jsem převážně prostě o kdečem krafali a on mi různě pomáhal na křeslo a z křesla a do sprcy a ze sprchy a pouštěl mi na záda teplou vodu, chechtal se jak si po dolsinu zpívám, to si i natočil na video, když nás snímali monitorem tak mi důležitě hlásil každou kontrakci :s: , jako bych jí necejtila... ale fajn, a to byl totálně neinformovanej, ani na žádnym kurzu či přípravě jsme nebyli, páč jsem od 26tt ležela s nohama nahoře, takže co se týče nějaký jeho informovanosti, tak když jsme měla dva týdny před porodem první poslíčky, tak pak nadšeně mamince sděloval, že už jsem měla andělíčky :s: :s: :s: a i tak to u porodu krásně zvlád :one:

Ahojky, no ten můj je od začátku rozhodnutej, že půjde k porodu...ale kdyby řekl ne, asi ho nutit nebudu. Ale fakt je, že nějaká opora bude asi potřeba...alespoň ta psychická, nebo masírovat záda a tak... Ten můj dokonce chodí na předporodní kurzy se mnou :-) Kamarádka toho svýho ale fakt poslala domů, že by neměla nervy, kdyby se jí pořád ptal jestli jí to bolí a co může udělat...takže ti asi neporadím... Tak držím alespoň palečky...

Ahojky..náš taťka k porodu taky nechtěl jít a nakonec tam se mnou a jsem za to moc a moc ráda...nejde o to jestli něco uvidí nebo ne stejně dopředu mezi nohy neuvidí pokud tam sám nepůjde, ale jde o tu podporu..přítel mi říkal po porodu že si tam připadal zbytečný ale není to pravda..nejvíc mi pomohl při tom když mě chytly křížový bolesti a on mě masíroval...a potom mě držel za ruku a namáčal čelo a rty...teď je moc rád že u toho byl když se nám narodila naše Lenička..ale nenuť ho pokud nechce..třeba to nakonec dopadne tak že se tam ještě bude těšit jako ten můj ;) :) jen mu řekni že by jsi byla ráda kdyby tam byl ale že ho nutit nebudeš..a on si to určitě rozmyslí..tak držím palečky aby ti to dobře dopadlo a měla jsi pohodový porod ;)

můj manžel taky nechce být u porodu a jelikož on je jediná osoba kterou bych tam chtěla mít,tak půjdu prostě rodit sama.No nutit ho nebudu,nemá to ani smysl,jelikož vím,že by mu bylo špatně i přesto,že stojí u hlavy a skoro nic nevidí.Ale závidím těm které budou mít mužíčky u sebe,my to hold musíme s Honzíkem nějak zvládnout. :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky