Deníček uživatele Bramborka

07.10.2011

Protože už asi 3 roky mám stále stejnou ikonku a Lilianka už opravdu není takové miminko a přibylo nám další Lucinka, tak jsem aktualizovala fotečku:-). Tohle je ta původní.

Máme novou ikonku:)
23.09.2011

Pár foteček, aby jste viděly, jak vypadají ty naše krásný cácorky :-) .

26.11.2008

Ahojík, tak konečně jsme dostali pozvánku na vítání občánků, už jsem myslela, že na nás zapomněli ://: . V neděli jsme se nastrojili a šli na obecní úřad.

téda, to se město vytáhlo. my jsme nebyli - přes prázdniny neúřadujou, muž nechtěl jít a mě bylo blbý ho tam tahat 5 měsíčního :s: .......... a nemám ráda našeho staarostu

21.10.2008

Včera bylo naší Liliance právě pět měsíců a už tři týdny se jí tlačí zoubky, slintá, do všeho horentně kouše, budí se s brekem, je neklidná.

Mooooc gratuluji... :qu: :c: :qu: :c: .My jsme měly ve 4,5měsících hned 2zoubky... :c: :one: :c: , byla jsem z toho celá pryč... :) .

taky taky :)
na 5 vykoukl první a na 5 měsících a jednom týdnu vykoukl druhý... kdyby mi pořád nechtěl hryzat ruku, tak bych na to ani nepřišla... vůbec mě nenapadlo, že je protivnej kvůli zubům... (ani moc protivnej nebyl a špatně spal asi jen jednu noc - žádný hrozný pláče, horečky nebo tak...) :)
dneska jsem mu koupila jeho první zubní kartáček a pastu - připadala jsem si u toho děsně důležitá :)

In reply to by Kytiii

Gratulujeme k zoubkům :qu: Fakt? Ty si koupila zubní kartáček? Vidíš to mě vůbec nenapadlo :jawdrop: , má tam zatím jen ostrou špičku. A odkdy se to čistí? A jak? Jejda to bude sranda :!k: . To Lili chudinka to protrpěla, tak jsem to kontrolovala každej den, teda taky jsem jí to třikrát denně mazala, a taky proto, aby to náhodou nenašel někdo jinej :!k: :!k: .

In reply to by Bramborka

v lékárně mi prodali Oral-b od 4. měsíce do 2 let... dneska jsme to poprvé vyzkoušeli ve vaně (k tomu pasta Elmex), pěnila mu pusinka a hrozně se tomu smál :)
v té chytré knížce, kterou jsme dostali ke zdravotní průkazce píšou, že se mají zoubky čistit od prořezání, tak čistím :)
a na tom kartáčku píšou, že se jím mají masírovat i ostatní dásničky... asi se pak budou ty ostatní zoubky prořezávat snáz...

P.S. zatím oba zoubky jsem našla já... jaká pověra se k tomu váže, že je to tak "důležitý", abychom to našly první?

In reply to by Kytiii

Jéé, děkuju za info, valím pro kartáček, to je událost, i to nakupování :cc): . Já jsem ho taky našla, taky proto, že jsem jí natírala dásněčky proti bolesti, a taky proto, aby ho náhodou nenašel někdo jinej :n: . Říká se, že kdo najde první zoubek, má dostat na šaty, nebo jako se říká, že když to najde babička, tak že má dostat na zástěru. Já jsem si ten koupila podprsenku, tak jsem řekla manželovi, že je to za ten zoubek :one:

15.10.2008

Ahoj maminky a miminka :) , musíme se pochlubit, dneska nám přišla hrací deka s hrazdičkou.

:dance: mala je krasny miminecko a ma pekny jmeno,decku mate fakt super,prozrad ostatnym maminkam kdes ju koupila(objednala) a za kolik,prosim,prosim.Moc moc se me libi. :a: :a: :a: Allessia+Dominicek

In reply to by Allessia

Ahojky Allessio a Dominičku :) Děkujem za kompliment, vy jste taky pěkný kocouři :one: , dečku jsem koupila od jedné milé paní na inzerát za 500,-kč, ale viděla jsem v bazárkách i kolem 300,-kč. Musím říct, že je jako nová, to až tam ta naše cácorka párkrát vyblinká mrkvičku, tak už taková nebude :!k:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Zdravíme budoucí maminku a mimnko v bříšku :a: . Už víš co bude mimnko za pohlaví a jak se bude jmenovat? Myslím, že určitě k něčemu bude ;) Moje Lili si právě teď začala ráda hrát v postýlce s něčím co nad ní pověsím, tak proto jsem ji hned koupila. Teď jí tam položím, ona si hraje a já aspoň něco uklidím. Akorád, když na té dece usla, tak jak se vzbudila, tak začala řvat, asi se lkela těch plyšáků, co nad ní visí :!k: Jo a až si s tím malá hrát nebude, prostě odepnu plyšáky a sundám hrazdičku a bude to jen taková deka na válení. Ještě bych chtěla koupit pěnové puzzle, máme studenou zem, sice je ta deka dost teplá, ale i tak to puzzle bych dala pod ni, a až si bude malá skládat, tak si na tom aspoň bude vyvíjet motoriku a chtěla bych, aby to byly písmenka a číslice, aby se na tom potom naučila i tohle, prostě myslím, že je to skvělá věc, pro všestraný využití. Přeju ti hlavně rychlý a co nejmíň bolestivý porod a taky zdravý a hodný miminko :one:

14.10.2008

Zdravím všechny maminky, tak vám musím říct, že dokud jsem jen kojila byla Lilianka vždycky večer neklidná, trápilo ju bříško, a když si konečně prdla, tak to byla vyloženě úleva.

Věroušek

Tak nam bude v patek mesic a uz krmime jen Nutrilonem. A cajicek davam obcas na skytavku nebo vecer kvuli prdikum. Taky pouzivame kapicky Sab Simplex ale ty pomahaji jen nekdy. Nekdy proste stejne place a sviji sebolesti :(
Věroušek a Verunka

In reply to by Věroušek

No, ale to je andílek :) Je hrozně roztomiloučká. Já jsem sab neměla, ale Babycalm, je to bez předpisu a přírodní, to docela zabíralo, ale musela jsem to dávat před každým kojením, když jsem to dávala, jen když ju to trápilo, tak to nezabíralo. Jinak jsem masírovala bříško Pupíkem a skoro hodinu každej večer jsme skákaly na gymballu. Jedna maminka tady psala, že jí pomohly až Probiotický kapičky, jsou drahý, ale prý zaručeně pomůžou, já jsem je tenkrát sháněla a nemohla je sehnat, co nekojím a ještě pije ten čajík, tak je to teda fakt o mnoho lepší. Přeju hodně zdaru, je to hrozný dívat se na miminko, když mu nemůžeš pomoct avíš, že se trápí, prdíky jsou potvory, tak držím pěstičky ať dcerku rychle pustí :one:

Věroušek

In reply to by Bramborka

Dekujem. Tobe to s malou taky slusi. Ja o tech probiotickych taky slysela a stoji asi 630kc. Pokud by to malou chytalo asi nejak vic, tak je koupim v lekarne nebo objednam na www.lekarna.cz , tak je maji. Ale zatim je porizovat nebudu. A jinak se taky mejte krasne a at pekne rostete :a:
Věroušek a Verunka

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

zdravím Petaludu a Frantíčka, to je super fotka :!k: . Bříško měla měkký, po koupání jsem jí ho vždycky namasírovala Pupíkem a jinak dělala vše co jsem psala mamince viz. výše ;) Mě teda tenkrát nadchly ty Probiotický kapičky, všude na to pějou samou chválu, ale nesehnala jsem je, tak nemám osobní zkušenost. Liliance teď bude 5 měsíců. Držím pěstičky ať na prdíky brzo vyzrajete :spid:

03.10.2008

Zdravíme všechny, tak nám rostou zoubky :one: , 14 dní jsme nespaly hodinu vkuse, no hrůza. Doktor mě říkal, že je na zoubky brzo, tak jsem myslela, že Lili trápí prdíky a ono ne.

tak to vy jste nám ty zuby ukradli :!k: to se pak nemůžu divit že ještě nemáme, když se tu takhle předbíhá :!k:

29.09.2008

Zdravíme všechny, o víkendu jsme byli na hodech a musím říct, že jsme si to užívali.

Vsak neboj!!Strevicku jiste jeste prosoupes v zivote nekolik :one: :one: :one: !!Krasna mala hodovnice :!k: :!k: :one: !! :a: :a:

u nás budou hody za 14 dní. Taky už se těším, mamka chystá kroj a já se skoro-manželem si an to bereme volno. Moje malá ségra šla poprvé v kroji, když jí bylo 9 měsící - no spíš jsme si přendávali z ruky do ruky, protože ještě moc nechodila a pak usnula v kočárku :-P

26.09.2008

Tak dneska jsme byly trénovat návštěvy :) Zjistila jsem totiž, že naše malá Lili jaksi nemá ráda cizí prostředí, dřív jí to nevadilo, ale poslední dobou vždycky, když jsme k někomu

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky