Deníček uživatele Arleta

23.04.2009

Ahoj, tak jsem se konečně dočkala - 15.4.2009 v 16,15 hod. se mi narodila moje beruška Nikita, vážila 3580 g a měřila 51 cm :girl: .

ahoj, moc jsem na tebe myslela, gratuluju :\x: :qu: super jméno! :one: my čekáme chlapečka Kryštrůfka, byla jsem na 3D:
http://www.mojetehotenstvi.cz/3d-ultrazvk-supeeer
TAk pak vlož nějaké fotečky, až budeš rozkoukaná. Nebo mi pošli osobní zprávičku a dám ti maila...
tak ať jste všichni zdraví a nepřekáží vám nic ve vašem štěští :k: :a:

Moc gratuluji k narození miminka :qu: Už bych to chtela mit take za sebou :spid: Vlastne i ja slavím narozeniny 15.4. :s: :s: Tak at jste zdravé holky :\x: :\x:

Ahojky, tak my se taky přidáváme ke gratulaci a přejem ať jste obě v pořádku a hlavně ať vám malinká dělá samou radost.

26.12.2008

Ahoj všem,

ahojky to ste dostali opravdu krasny darek,moc gratuluji k novemu bydlenicku...tehu ti utece jak voda.ja si taky porad myslela ze to neutika a uz mam skoro 2 mesicni holcicku :girl: :h: hezky zbytek tehu i vanoc :a:

09.12.2008

Ahojky maminy,hlavně ty dubnový. Právě jsem se dozvěděla výsledky z plodové vody - miminko je v pořádu a zdravé. A bude to tolik vysněná holčička :girl: :girl: :h:

neuveritelne uzasna zprava!!!bomba!!!...musi to byt sileny oddechnuti, vid??!po tom dlouhym cekani a strachovani...tak to je asi nejkrasnejsi darek k vanocum, co?!takze merry xmas :qu: :\x: ...a dalsi darecek prijde v dubnu :one: ..nam taky taxi drzme palce :one:

In reply to by nathali

Jo úleva to byla, ale hlavně kvůli tomu, že ji malá v pořádku. Že to bude holčička nám dr. naznačil již v 16 týdnu a já to trochu tušila, doma mám již 5letého lumpíka z prvního manželství, které končilo po 3letých tahanicích po soudech, holčičku čekám s přítelem, který mi strašně moc pomohl. Už se nemůžu dočkat dubna, konečně jí půjdu koupit něco růžového, čekala jsem pro jistotu na výsledek plodovky. :s: Co čeká na vás v dubnu? Taky holčička? klidně písni nějaké náměty na jména pro holčičku: :girl:

25.11.2008

Ahoj všem,

taky mám za sebou odběr plodovky v Pardubicích a ikdyž jsem se moc a moc bála, jsem ráda, že jsem šla. Zítra si mám volat kvůli výsledkům a doufám, že vše bude v pořádku. Pak už jen na podrobný genet. utz a budu mít tohle čekání za sebou.
Držím pěsti, ať to dobře dopadne nám oběma :cc):

Ahojky, mě bude 35 v lednu a rodit bych měla v květnu. Můj doktor mi zatím nic o odběru plodové vody neříkal, ale dobrovolně bych asi nešla, je tam riziko potratu 1:100, raději jsem si zašla ve 12. týdnu na placený screening k jinému lékaři a ten mi řekl, že pokud se nebudou mému lékaři zdát screening v 16. týdnu, stačí k nim opět zavítat na genetický UZ a žádná plodovka nemusí být. Tak doufám, že nám to příští týden klapne. Jinak taky držím palečky :a:

In reply to by snoopy

ahoj, nevím, kde si vyčetla, že ta pravděpodobnost potratu je 1:100, já tam včera podepisovala papír s jiným textem. Již jsem na tom jednou byla před 5 lety a teď znovu a neměla jsem strach z případného potratu ani jednou. Když tady čtu, kolik holek o mimi na začátku přišlo a vůbec ne v souvislosti s odběrem plodovky, tak jak mi řekla i včera ta dr. z genetiky, je to jedna z osvědčených a nejrozšířenějších fám, které mezi lidmi kolují. I tobě držím palce, ať to dopadne na utz dobře a mimčo je zdravý.

In reply to by Arleta

Nevyčetla jsem to nikde, řekla mi to lékařka na genetickém ultrazvuku a řekla mi, že mi to nedoporučuje. Vím, že může dojít k potratu, aniž by to souviselo s odběrem, ale proč riskovat a na koho jiného by člověk měl dát, než na doporučení lékaře........

In reply to by snoopy

nemám náladu se dohadovat, jaká je pravděpodobnost, každý dr. říká jiné hodnoty. Jen si rozhodně nemyslím, že bych odběrem plodovky nějak riskovala,spíš naopak. Já chci mít jistotu, že dítě nebude mít žádnou vvv ani chromozom. poruchu, kterou umí odhalit pouze rozbor plodové vody /jde o porovnání a výpočet jednotlivých chromozomů/, další vady nebo poruchy umí odhalit podrobný genet. utz, na který jdu taky.

01.10.2008

Ahoj holky,

Ahoj Arlet, tak koukam, ze jste taky v poradku :qu: tak to je parada a moc gratuluju :\x: ...ja byla na UTZ vcera-zuchnul mi silenej kamen ze srdce-strasne jsem se bala, aby bylo vse v poradku...a nastesti jeeee!!!!jsme taky vetsi nez podle PM-o 3dny!!tak jsem rada-je to takovy uklidnujici :!k: ...jinak ja jdu ode dneska presne za 4tydny teprve na odbery na genetiku(29.9.) a az tyden na to (6.11.)teprve na UTZ!!!!!...takze 5tydnu cekani!!!se uz zblaznim, fakt!!pry me brat driv na KO nema smysl a takhle az pujdu, tak uz bude mit dr.vysledky z genetiky a bude vedet co a jak...takze ode dneska tradaaaa 5¨dlouhych tydnu prede mnou :n: ...ale uz to bude snad znacne klidnejsich 5tydnu, nez tyhle predchozi 4-to byly nervy, ale ted, kdyz mame nejkritictejsi tydny za sebou, a vim, ze je vse v poradku, uz snad budu klidnejsi....??!!...ikdyz buh vi-tenhle optimismus mi vydrzi 14dni a pak to zacne opet pomalu gradovat :n: :dance: ...uz aby mi aspon zaclo rust bricho-porad nic :n: ...
tak jeste 1x gratuluju a at rostete :qu:

In reply to by nathali

to jsem ráda, že si dopadla taky dobře. Ptala jsem se na ten NT screenign v 1. trimestru, ale u mého dr. ho nedělají, dělají až odběry v 16 tt+ utz a podle výsledků z krve pak doporučují genetiku /příp. odběr plodové vody/. Na kontrolu jdu až 5.11. ://: , udělá mi utz a vezmou mi krev, výsledky budou do týdne a pak budu řešit genetiku. S prvním dítětem /před 5 lety/ mi odběr plodové vody byl doporučen, teď jsem ještě o 5 let starší, takže s ním i počítám a docela se i těším. Vím, že to je i pro pocit jistoty, zda je mimčo zdravé a vše je v pořádku a hlavně je 100% známo pohlaví, které stejně chci vědět předem. Tak jsme to časově zase sladily, že?? :a: Já vím, že to čekání je dlouhý, ale jak píšeš, tenhle měsíc byl horší, člověk neměl jistotu, že to vůbec vydrží a bude v pohodě. Já už mám trochu i břicho, takže o svém těhu fakt nepochybuju, přestalo mi být špatně a nastupuji klasické chutě - kyselé zajídám sladkým atd. Pořád před sebou vidím, jak se ten malý prcek šíleně mrskal, koukala jsem zároveň na břicho, které se samozřejmě ani nehnulo a na monitor a měla jsem pocit, že mi tam doktor pouští nějakou grotesku. Uklidnil mě, že je aspoň vidět, že má dost síly a energie, a až mi tohle začně dělat za 6 týdnů, takto určitě poznám a ucítím, a smál se u toho.
Tak se držte, čekej a hlavně buď trpělivá, uteče to. Jen si vzpomeň, že před pár týdny si teprve zjistila, že si těhotná a teď už máš vlastně čtvrtinu těhu za sebou. Otočí se vánoce a budem ještě rády vzpomínat na ploché břicho a ranní nevolnosti. Pa a mějte se.

In reply to by Arleta

Tak to je sranda, jak nam ty nasi d.ordinuji stejne kontroly :qu: ...tentokrat pujdes o 1den driv ty :\x: ...takze kolobeh informaci bude pro pristi mesic obracen :s: ...docela me ten tvuj termin kontroly uklidnil, oze holky jinak chodej po 3tydnech...a my dve specialistky po 5ti, dyt joooo :s: no muzu ti rict, ze uz ted se tesim na dalsi UTZ, az tam to mrne uvidim :e): ...v nedeli mame zamluveny stul v jednom Steak Housu-s nasima-maj vyroci svatby, tak jim pri tom konecne uz oznamime tu radostnou novinu :\x: -ted mam teprv nejvetsi nutkani to vsem rikat-protoze jsem tomu konecne zacala verit a prestala se tolik bat :!k: jupiii!!
tak at ti to utika a davej vedet o prubehu tveho tehulkovani :qu: ...mej se :a:

taky jsem byla štastná,když jsem oficiálně dostala průkazky a vstoupila tím do těhu očekávání,a ten první ultrazvuk ten byl super - mimčo kolalo o 106 a i když jsem byla těhu teprve 2 měs.,tak bylo krásně vidět :cc): :qu: Ted se těším na další návštěvu,která je 14.10.už se nemůžu dočkat,řeknu si o dvd :cc): a fotečky,taky máš tu možnost si říct o nahrávku ultrzvuku?Ahoj :a:

12.09.2008

Dobré ráno všem,

Já ani před tím neměla moc příznaky (jen močení, únava, bolest-ale neee zvětšení-prsou, a velké bříško-to jsou na začátku střeva, a říhání, výtoky-ty mám dodnes), pak jsem měla období pouze častého močení, výtoky a teď se k tomu (v 16 tt) přidala bolest hlavy. Jinak nic! Nyní jsem v 18 tt. Takže v klidu, přijde období, kdy ti bude dobře a můžeš třeba na dovču nebo na výlety :dance: Tak si to užívaj a držím plaečky, ať properujete! :one: :h:

ahoj arletko, ja jsem na tom uplne stejne-jsem v 9tt(8+2) a taky mi uplne vymizely vsechny tehu nevolnosti-brisko uz neboli, prsa neboli, ranni a vecerni nevolnosti zmizely...vlastne si vubec nepripadam tehotna :dance: ...na kontrole jsem byla 1.9. a taky bylo videt uz srdicko a fazolka mela velikost 8,3mm-takze na 7tt akorat(v kterem jsem tam byla)-pry je vse ok, tak me pozval na dalsi kontrolu az na 30.9.-je to silena doba-celej mesic!!!...taky se samozrejme porad pozoruju a kdyz mi zmizely vsechny priznaky, tak jsem se bala, jestli je vse ok, ale holky tady mi psaly, ze je to normalni, ze to meli taky tak-kolem 8tt se priznaky zmirni-asi si uz telo zacina zvykat na novyho tvorecka kterej v nem roste a prestava se tak branit :///: ...taky doufam, ze je vse v poradku...a bude uvidis :qu: drzim nam obou palecky...kdy jdes na dalsi kontrolu??

In reply to by nathali

Ahoj Nathali,
jsme na tom opravdu hodně podobně. Na první kontrole jsem byla 2.9. a na druhou pro průkazku a na první odběry jdu až 1.10, takže se "míjíme" o 1 den. Škoda že si z Teplic a já z Pardubic...Čekám už druhý, takže jednu zkušenost už mám, je pravda, že každý těhu je jiný. Při prvním mi nebylo nic, a teď jsem to vzala hned od začátku - nevolnosti, ospalost, nechutenství, lehké bolesti břicha, ale pomalu to všechno mizí a to mě asi znervozňuje. Moc si přeju holčičku a přítel si myslí, že to i vyjde :c: /už jen proto, že mi je tak špatně a se synem mi nebylo nic }:) / Snažím se být naprosto v klídku, důležitý je, že vůbec nekrvácím ani trochu nešpiním, a utěšuju se tím, že kdyby to nebylo v pořádku, tak by to takhle nebylo. Podle netu mi vychází termín dle PM na 20.4.2009, termín od dr. se dozvím až na kontrole. Je to doba to čekání, co ? :00: Tak dej někdy vědět, jak se kulatíš Ty a jak se ti vede.

In reply to by Arleta

jj, je hezky, jak jsme se sesli :qu: ...skoda ze jsme z daleka, ale diky temhle strankam se muzem potkavat aspon tady :\x: ...takze do dalsi kontroly to mas jeste stejnej kusanec casu...noo, bude to dlouhy, ale ja se taky uklidnuju tim, ze mi nic, co by nasvedcovalo necemu negativnimu, neni, takze to bude ok.. :qu: :cc): nezbyva nam tomu verit, jinak bysme se z toho do ty doby zblaznily :one: ...¨jsem zvedava jak nam dopadne dalsi kontrola-drzim nam palce, dame si vedet :\x: :a:

já to měla taky tak a dobrý :one: ......nebo třeba mě taky strašil tím, že kolem 35tt se na pár dní přestal hýbat atd. držim palce :k: :a:

02.09.2008

Ahojky všem,
odpo jsem konečně navštívila svého dr. Myslel, že jsem nemocná, tak jsem mu řekla, že si jdu pro potvrzení těhu, tak se smál..

Dnes jsem byla u doktorky a mám potvrzený těhotenství jsem 8+2 tt. Bylo vidět i srdíčko :\x: . Dnes píši poprvé, zatím jsem chodila jen očuhovat a číst komentáře, s tím , že se dozvím něco nového. Je mi 32 let a mám doma holčičku 8,5 roku...
Holky, držím Vám všem palečky a přeji zdravíčko....Hanka

01.09.2008

Ahoj všem těhu i netěhu a maminám,

Tak to ti moc gratuluju k testíku a určitě dej vědět jak jsi dopadla, já jedu zítra do prahy do gennetu na potvrzení srdíčka :h: , bude to moje druhá kontrola tak doufám že všechno bude v pořádku...

24.08.2008

Ahoj,

In reply to by Brejkyna

Sedím celý odpo u netu a čekám, kde se objeví nějaká zpráva. V pátek jsme byli na poslední večeri a majitel restauračky nám to tam vyprávěl, celý den tam obchází policie a vyptávají se. Ten policista mu prý říkal, že se tam v případě ponoru musí místo označit bojkou, mít u sebe vysílač a hlavně oznámit, že se jdou potápět. Oni prý toho porušili spoustu, sanitu už v týdnu jsem viděla i z balkonu, a nechápu, jestli vážně byli v dekompres.komoře, jak je mohlo vůbec napadnout lézt tam znovu. Bylo to nezodpovědné hlavně vůči jejich rodinám, čert vem, jestli si oni sami v tu chvíli připadali jako borci. Myslím, že pokud opakovaně nedodržovali určitá pravidla, tak to nemohlo skončit dobře. Jen číšník říkal, že si sami "sepsali svoj konec". Je mi líto těch ženských a hlavně dětí.

Ahoj, vítej zpět, já už se lekla, jestli není něco s mimnkem. Já tyhle dobrodruhy přímo nesnáším, vždyť akorát kvůli nim udělali před pár lety zákaz samostatnýho potápění. Musíš se potápět jen s místním a mít ho jako doprovod. Nevím jestli to platí ještě teď, ale my tam kvůli tomu přestali jezdit. To jsou lidi, kteří si myslí, že jsou mistři světa a ajký to jsou machři. Ani bych se nedivila, kdyby lezli pod vodu zlitý. Nechápu, oni skončí dva dny zpátky v dekompresní komoře a za dva dny tam lezou znova? My nelezli pod vodu už dva dny před odjezdem už jenom kvůli přejezdu alp! Rodiny je mi samozřejmě líto, musí to být strašný.

In reply to by Brejkyna

Manžel je také potápeč a nadává, že to museli být nějací debilové. ://: Také se byl nedávno potápět v Černé hoře, já zůstala doma, ale měli celou skupinu se zkušeným vedoucím a místní loď s doprovodem, takže jsem byla v klidu.

In reply to by Leian

Je to s nima hrozný, oni si snad vůbec neuvědomujou, jak nebezpečný sport to je. Já tadyty dobrodruhy moc dobře znám. Kolikrát s náma jeli lidi, kteří se jen honili za hvězdama, ale žádný zkušenosti neměli, dokonce tam byla jedna která se i bála! Ale hlavně, že se učila na další hvězdu. Tyhle lidi pod vodou akorát zazmatkují a pak to dopadá tak jak to padá. Je to hrozný když se z něčeho tak nebezpečnýho udělá komerční sport, na kterým se vydělávají jen peníze......

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky