anketa jaké používáte koření

19.07.2013

mně příjde že ho doma používáme málo.tak mně zajímá jak to máte vy?jáké druhy máte doma a kam všude ho dáváte?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Tak my kromě běžných používáme ještě arabské koření (výborné na kus kus), adamovo žebra (na maso), country kouření, medvědí česnek.
A na balkóně mi roste indický koriandr, mix bylinek.

tak krom těch běžných,co se používají neustále,já ještě používám kořenící směs Nahrin od Justu do polívek atd. a do čeho všeho to jde,tak cpu kurkumu :-)

Ahoj, mimo všechny co tu jsou už psané bych poradila adžiku, objevila jsem, zkusila a na masa všech podob je výborná.. ani moc pikantní ale rozhodně zvýrazní :-) Normálně mezi všemi druhy koření v každém obchodě ;)

Taky miluju kmín, takže kmínová polévka s vejcem to jistí. Nebo kmín na pečivu či na grilovaným kuřátku. Pak nejvíc používám oregáno dovezený z Řecka, jak dám někam čerstvý rajče, už to sypu oregánem. A potom pažitku, protože jsem línu krájet nadrobno cibulku, tak když to jde, posekám jen pažitku. Občas taky kari k rýžovým věcem s omáčkou.

kačenka1711

kupuji Koreni od ANtonina tady v plzni maji i ESHOP. nej je arabská na kuskus, grilovací na maso, ratatoile na zeleninu, salat pikant na salátky, jinak miluju obyc kmín. mimo toho koreni je super grilovaci na zeleninu od vitany:)

Já nepoužívám kořenící směsi, mám ráda bylinky, čerstvé nejraději, ale když nejsou tak mražené nebo sušené.
V truhlíku mám letos tymián, rozmarýn, meduňku, majoránku, oregano, petrželku, pažitku, koriandr. Pak používám sušené bobkový list, libeček, čtyřbarevný pepř, kmín - mletý, drcený i celý, muškátový oříšek nebo květ, nové koření minimálně (pálí mě po něm žáha). Milujeme cibuli a česnek.
Ke všemu se hodí něco jiného, záleží co rádi jíte ...

tak klasicky sůl, pepř mletý, sušený česnek, sladkou papriku...hodně na různá pečená masa
kmín, sůl na krkovičku
na sekanou navíc majoránku
pak mám tady koření gulášové, houbové, kari a na čínu, na mletá masa, na pečené kuře
do omáček většinou nové koření, pepř celý, skořici celou, jalovec
občas kurkumu na brambory...
je toho hodně, teď mě vše nenapadá

Ahoj, tak do brambor libeček a kmín, pod maso - záleží co je to za maso - nové koření, pepř, tymián,popř. bobkový list, hodně používám i majoránku a pod rajčata bazalku a oregáno. Občas udělám i maso se zázvorem :hu: , pak mám ráda i curry - do minutek s rýží no a nevím jestli cibule a česnek se dá pojmout jako koření - bez toho se neobejdeme. Teď nám na zahradě roste i hodně lichořeřišnice a tu sekám dost do brambor i do těstovin - je taková pikantnější a moc dobrá :one:

kmin majoranka paprika cesnek cibule a gyros(zázvor,oregáno, bazalka, česnek, cibule, rozmarýn, římský kmín)sul
pouzivam temer do vseho :)

já nejvíc používám petrželku, kmín a rozmarýn. Petrželku dávám prakticky do všeho, super je do polévek, do těch taky dávám libeček. Kmín strkám do všeho, kam se dávají brambory. A rozmarýn mám ráda na maso. Do pokrmů s rajčaty celkem často přidávám tymián nebo bazalku.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka