Přidat komentář

že jdeš na to v tom 12 tt (Kombinovaný test), protože to je na 95% na certifikovaném pracovišti. V tom 16 tt je to jen na 65%, takže falešná pozitivita je fakt vysoká, a pak těhulky zbytečně honí na odběr plodovky!!! A tam je 1% potratu, což není málo! Takže jsi udělala mooooc dobře! :one: Bohužel naše pojišťovny zatím proplácejí ten 16 tt (tzv.Triple Test - nenechávaj se na něj poslat!!!). Tak budu mooc držet palečky! :h:

Odpověď lékaře pacientce, která absolvovala jak Kombinovyný test ve 12 tt, tak Triple test v 16 tt:
Dobrý den,podobných otázek tu již byly řádově stovky...co dodat,opět musím opakovat to samé: v ČR běží dva testy paralelně - přesnější - dosud neoficiální kombinovaný test a méně přesný ( časté sporné výsledky -viz vás ) tripple test. V okolních vyspělých státech postačí kvalitní kombinovaný test, tripple test se při jeho negativním výsledku NEDĚLÁ. Jenže kombinovaný test musí mít kvalitu,ta se pozná podle níže uvedených kritérií. Není-li splněno, má přednost tripple test - více viz http://clanky.gynstart.cz/article.php?sid=154&mode=thread&order=0
Ve vašem případě lze očekávat jen velmi malé riziko abnormálního vývoje plodu, které opravdu "umí" docela dobře rozpoznat kvalitní UZ vyšetření 20-24.týden, dříve nemá smysl,není nic vidět. Amniocentéza není nutná.
MUDr. Michal Koucký
Porodník

Více na: www.porodnice.cz

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka