Přidat komentář

Několikrát jsem si tu diskusi přečetla a musím reagovat. Přijde mi smutný říkat, že někdo dítě do školky "strčí". Ano, i já dala obě děti do školky (jedno ve 4 letech, druhé ve 2,5 letech), i když jsem byla doma. A nestrčila jsem je tam pro svůj klid. Dala jsem je do školky, která mi je sympatická, za půl roku, co tam chodí, nenastal jediný problém, abych musela litovat, že tam jsou. Oba tam chodí rádi, i když každý je úplně jiný, teď myslím zejména sociální interakce. Chodí tam jen dopoledne, odpoledne jsme spolu, když chceme jet na výlet, do školky nejdou. Když si je chce babička jedna nebo druhá vzít na týden, opět do školky nejdou.
Zároveň si myslím, že naše děti toho hodně umí a vědí, protože je prostě doma rozvíjíme. Jo, rozvíjíme je doma, učíme je kdeco, protože ve školce se toho opravdu moc nenaučí... Třeba mi přijde zarážející - i když to se školkou jako takovou moc nesouvisí - jak maminky v šatně oblíkají 4 a vícelelé děti, a ty děti sedí s nataženýma rukama a nohama a matka se plazí po zemi.
Na okraj dodám, že pro plno lidí i já patřím do skupiny "alter-matek", i já si už delší dobu pohrávám s myšlenou domácího nebo jinak "alternativního" vzdělávání.
Každej by měl dělat to, co považuje za nejlepší, a měl by to dělat poctivě a pořádně a z vlastního přesvědčení. Nelíbí se mi, když pro někoho jsou tyhle alter-matky zpovykaný bohatý paničky, ale nelíbí se mi ani, že ti, co dávají děti do běžného vzdělávacího systému je tam prostě strčí nebo šoupnou... Prostě žij a nech žít :)

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka