Přidat komentář

žádnou novinku v tom nevidím. U nás to tak bylo i dřív. Vždycky máme magistrátem jednotně daný bodový kritéria pro všechny městské školky, nejvíc bodů za trvalé bydliště ve městě, pak body za věk (nejvíc bodů měli předškoláci, potom 5leté děti, 4leté děti, 3letí do konce srpna, 3letí od září do konce prosince a 3letí od ledna do konce školního roku), pak jsou body za staršího sourozence ve školce, body za důvody zvláštního zřetele hodné (rozuměj začlenění rómských dětí) a ještě dva nebo tři roky zpátky bodovali zaměstnanost rodičů. Teď může ředitelka mš zaměstnané matky zvýhodnit, jen když mají děti stejně bodů, takže když máš dvě tříleté děti a jedno má maminku doma, přednostně by vzali tříleté dítě pracující maminky, ale čtyřleté dítě maminky na mateřské má přednost před tříletým dítětem pracující matky.
Já sama mám tříleté dítě, které nastoupí do školky teď v září (skončil 5. od konce mezi cca 50 přijatými) a rodičák jsem měla dvouletý, sice mám ještě mladší dítě, ale chodím do práce na zkrácený úvazek, tak jsem si musela sehnat a zaplatit soukromou školku.
Obecně vzato chápu, že je blbý přijít o práci kvůli nedostatku míst v mš, ale na druhé straně školka prostě není odkladiště pro děti zaměstnaných rodičů ale instituce předškolního vzdělávání a ty čtyřleté děti školkový kolektiv vesměs potřebují, tříleté děti mají mnohdy s adaptací na školkový režim problém.
Mně přijde spíš nefér nepřijmout 4leté dítě a místo toho držet volný flek pro dítě, kterému budou tři třeba v lednu, s tím že maminka školkovné platí už od září.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka