Přidat komentář

Ahojky, všichni mi říkali - včetně doktorů - že druhý porod bývá o dost rychlejší a snažší - hlavně, když já jsem otěhotněla po 11měs.. Tak jsem se tak trochu těšila, jelikož první dcera - 3,7kg - mi fakt dala zabrat. Byl u toho bohužel i příšerný personál.. Málem jsme jeli na císaře, ale nakonec vše dobře dopalo - až na mě - byla jsem rozpáraná, hrůza... Šili mě skoro 2 hod, jak uvnitř, tak i zvenku..
Druhý porod začal neobvykle - šla jsem na 1.poradnu do nemocnice - ten den jsme končily 37tt - a dr. mi řekl, že nemám sestoupenou hlavičku, že se jen tak nerozrodím, tak že mi trošku pomůže - Hamilton... Asi tak 2 hod po tomto zakročení začaly kontrakce - bylo 10hod dopoledne.. Byly pravidelné, ještě jsme zvládly za celý den procházku přes 4km, uklidit celý barák, navařit pro rodinku, dobalit zbytek věcí a když se manžel vrátil v 11hod večer s z práce, já byla připravená k odjezdu. V porodnici nález k porodu, otervřená na 6cm :) Přijeli jsme tam před půlnocí a malá se narodila ve 3:00 :dance:
Celkové shrnutí - první porod byl snažší v té době předporodní - menší bolesti a celkově mi bylo líp, ale samotný porod byla hrůza. Druhý porod byl horší v bolestech, dokonce jsem i zvracela, kontrakce šly do zad, byly po 1 - 2 min.. Samotný porod trval asi 3min, malá byla na druhé zatlačení venku, že ji PA jen tak tak chytla :///:
Na podzim nás čeká třetí, tak jsem na to zvědavá. :dance:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky