Přidat komentář

Myslím, že ve třech letech se s dětmi dá dost dobře komunikovat, takže bych vysvětlovala a povídala. Netrestala bych za projev žárlivosti. Ve chvílích, kdy jste sami, tak si o tatínkovi povídejte, řekni třeba malému, jak máš tatínka ráda a jak se ti po něm stýská, jak je tatí fajn, že umí tohle a tamto a že až přijede, bude doma zase o trochu veseleji, že jsi moc šťastná, když jste všichni spolu, protože kdyby nebyl tatínek, nemáš ani synka apod.
Dcerka měla také období, kdy mne manžel nesměl ani obejmout, jen to bylo asi ve dvou letech. My jsme vždy v obětí zůstali a dcerce říkali, že se maminka a tatínek mají moc rádi, a proto se objímají a jestli chce, může se přidat. Občas se přidala, jindy hodně křičela nebo plakala, vždy jsme to nějak zvládli.
Teď ve více než 3 letech dcerka začíná zkoušet taťku ignorovat. Manžel má bohužel trochu hloupou povahu v tom, že místo aby malé řekl, že je z toho smutný, tak na ni nemluví a ona si tím pádem myslí, že je vše v pořádku, protože tenhle formát jednání prostě nezná. Takže já stále zakročuji v tom smyslu, že dcerce vysvětluji, že tatínka mrzí, když ho neposlechne, je na něj ošklivá, nemluví s ní, nedá mu pusu atd. a manželovi zase vysvětluji, jak musí s malou komunikovat, aby dcerka pochopila, že její jednání není správné.
Moc nesouhlasím s komentářem pode mnou v tom, aby přítel po příjezdu domů převzal otěže, myslím, že by to bylo spíše horší než lepší, kdyby najednou začal řídit celou domácnost, vychovával a ty bys víceméně jen korigovala co se kde děje. A už vůbec nesouhlasím v tom, abys synovi ukazovala, že manžel je pro tebe autoritou, jste partneři a ne pán a služka že... Respektujete se navzájem a to z vás musí syn cítit, že ty ctíš partnerova rozhodnutí a on zase tvá. Je prostě důležité, abyste ve společných chvílích fungovali oba pěkně fifty fifty a byli jednotní v postoji k synkovi.
A kdybys ty nebo partner nesouhlasila s rozhodnutím, výchovou, postojem toho druhého, nedebatujte o tom před synkem, ale pěkně sami v soukromí.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka