Přidat komentář

Ahoj,
bohužel máme podobnou zkušenost i s naším Honzíkem (téměř 4,5 roku). První kaz mu našla doktorka před rokem ve 3,5 letech a to jsem z toho byla docela v šoku. Snažíme se čistit zuby fakt poctivě, hlídám, aby se necpal sladkým atd. a stejně se mu zoubek zkazil. Doktorka mu tam dala malou plombu a bylo to. To tenkrát ani při vrtání moc neprotestoval, protože ještě nevěděl, co ho čeká. Ale když mu letos v květnu ve 4 letech našla další kaz na jiné stoličce, tak už si moc dobře pamatoval, že to minule bolelo a byl to s ním strašný boj, abych ho udržela na klíně a moc sebou necukal :-(. Bohužel mu to vrtala bez umrtvení a tak si chudáček vytrpěl.
A pravděpodobně tu kazivost zoubků u nás zavinilo taky časté užívání antibiotik, když měl 2 roky. Nevím, jestli to bylo přímo těmi sirupy, ale celkově užívání antibiotik oslabuje imunitu a to pak může mít vliv i na kazivost zoubků. S Honzíkem jezdíme na kontroly na imunologiii právě kvůli oslabené imunitě a astmatu a mrzí mě, že i přes sebelepší ústní hygienu se mu ty zoubky kazí :-(. Fakt si pak připadám jako matka, která na to kašle a cpe ho hory doly sladkým, ale přitom je to naopak.
A bohužel před pár dny mu ta druhá plomba, kterou mu dělala v květnu, vypadla a dnes jsem s ním byla u zubařky znovu, aby mu to opravila. Doktorka mi říkala, že u těchto dětí je problém, že nevydrží v klidu jako dospělí a pak se dost těžko ta plomba udělá tak, jak by měla a pak hrozí, že vypadává. Dnes se mu to pokusila znovu vyvrtat, ale říkala, že je to už hodně blízko nervu a že by si chudák dost užil :-(. I tak jsem měla co dělat, abych ho udržela na klíně, jak se bránil. Dnes mu tam dala prozatím na 10 dnů umrtovací mast, díky které mu znecitliví všechny nervy okolo toho zubu a pak máme přijít 8. října na vyvrtání a plombování. Už ho to ale prý bolet nebude.
Myslím si, že to budete mít s tím umrtvením na dětské stomatologii určitě lepší, protože ho to nebude bolet a nebude mít na zubaře tak bolestivé vzpomínky jako náš Honzík.
Tak to jsou naše bohužel ne moc dobré zkušenosti se zubaři. :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka