Přidat komentář

Dobrý den, sestra byla vždy menší, chodila na endokrinologii a tam to doktorka zanedbala. Naštěstí naše dětská paní doktorka ji obešla a poslala ji rovnou na endkr. do Brna. Tam zjistili TUrnerův syndrom. Takže do uzavření růstových chrupavek asi ve věku 10 -13 (možná 14) let si píchala hormon. Je to už víc jak 10 let, tak nevím, co se změnilo. Píchá se každý večer před spaním, protože přirozeně se hormon vyplavuje ve spánku. Byla to tenoučká jehlička s aplikačním perem, podobné mají diabetici. Hormon bylo potřeba naředit, je to lahvička s práškem a lahvička s vodou na ředění. Bylo třeba trošku opatrnosti, aby to moc nenapěnilo, ale to je jen cvik. Určitě vás to naučí. Omezení neměla žádné. Když jsme jeli busem do Chorvatska, tak musela být naředěná dávka v chladu (a nenaředěné si už nepamatuju), měli jsme taštičku s mrazící náplní a dávali jsme k řidičům do chladu.
Jinak k tomu testu, jestli je to test s inzulínem, tak sestře v nemocnici vzali jídlo co měla ve stolku, aby si nemohla nic vzít, protože by to ovlivnilo výsledek. Pak jí píchli injekci a několikrát nabírali krev (nevím jestli z prstu).
Co se týče vedlejších účinků, tak se jí trošku zřivily nohy. ALe neberte to tak, že je to běžné, měla vysoké dávky, aby nahnali to, co paní doktorka zanedbala. Začínala dost pozdě, bohužel. Bez hormonu by měla tak 120 cm, za ty 3,4 roky jí pomohli ke 148 cm....takže ty kosti rostly rychleji než kdy před tím, a i když brala vápník, tak to nestačilo.
Znám ještě jednu holčičku, tak přestala růst po chemoterapii (měla nádor mozku) a ta to zvládala dobře. Jinak před aplikací hormonu jsou ještě nějaká vyšetření. To pro případ, kdyby někde něco dřímalo, aby se nepodpořil hormonem růst, ale to jen preventivně, není čeho se bát.
Držím palce, ať to dobře dopadne.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky