Přidat komentář

In reply to by 3M

Víš co, já nechápu jak někde někdo může tohle uveřejnit..dělá průzkum ze 100 obyvateli a pak z toho vychází v nějakých tabulkách a pod. Jako máme snad zdravý selský rozum a zrovna IQ myslím není to nejdůležitější v životě.
Např. mám 11tiletou dceru co má IQ 130(kojená cca 6měsíců)..ex přítel..její otec míval to samé IQ(nekojený z dvojčat)..jeho nevlastní otec má/měl..nevím zda žije..IQ 146 myslím...a jako štěstnej a bohatej nebyl(neprůkazné kojení,ale z 50let :D ..kamarádky bráchové mívali IQ pod průměrné (oba co ví její mamča kojila), poruchy chování a pod..oba šťastní a oba mají dneska vystudované Vš a jsou finančně zavodou někde v americe.....taky jsem si udělala průzkum po tom co jsem zde četla (mě to prostě nedá a zvedno tel. zvládám ;) )..tak že ono je to takové zavádějící.
Mě je jasné, že ta technika kojení není jen tak a že dítko musí vynaložit více úsilí a jistě namáhat více mozeček aby se najedlo,ale zrovna jestli to má vliv na IQ..
Třeba mohu porovnat kojené děti a nekojené ve vztahu..2 holky mám nekojené do 6 měsíce a jsou citově ne chladně, ale třeba méně mazlivé a méně se svěřují,ta 11tiletá je mazlivější a víc ke mě lne..tak je to i já a ségra..moje ségra byla kojená déle a má bližší vztah k mamče..ale i to je podpořeno výchovou a stráveným časem, věnování se vysvětlování a učení se z dítkem.
Nu a vychovala jsem 3 děti a i přesto, že nebyly všechny holky kojené, k lékařce chodíme pouze na preventivní prohlídky a povinné očkování..tak že úplně kojením ta imunita asi nebude zaručená.Jak si tu jedna paní plácá játra. At si dítko zavře do sterilního akvárka a je to:)

A jako poslední věc jsem chtěla, že jsem tu nikdy neodsuzovala kojení..spíš jsem jeho zastánkyně..ale po zkušenostech z 3 dcerama se jen snažím přivyknout svojí nejmenší dceru na lžičku..aby jsem po ukončení kojení nemusela právě nasadit savičku(která teda snižuje IQ :D)
Necpu jí jí denně, ač mi bylo doporučeno dávat vitamín na křivici na lžičku spolu s odstříkávaným mlékem a dokonce i strategie NECHAT VYBREČET...tu teda neuplatňuji..ale pobrečet malou někdy nechám, př. když jí oblíkám a dávám do kočárku a ne vše zapnu a navlíknu si boty a kabát a než vyjedeme první 2 metry :D DDDDDDDDDDDDDDDDDD

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka