Přidat komentář

In reply to by Kytiii

Ono bohuzel rodiv v Cechach doma nezodpovedne je, protoze na to proste nejsou podminky. Domaci porody se nepodporuji, je malo porodnich asistentek, ktere se k necemu takovemu odvazi a nemocnice nespolupracuji, prave naopak, doktori jsou schopni zavolat na rodicku policii.
Ziju v Belgii a mam tu par kamaradek a hodne znamych, ktere podporuji prirozene porody, dlouhodobe kojeni apod. Dokonce zalozily neziskovku, ktere jsem clenem. 80% z nich chtelo rodit doma, odhadem tak 40% doma skutecne porodilo. Pri planovanem porodu doma se chodi na 3 utz k doktoru a na konci tehotenstvi i na ozvy, dalsi testy moci, nabery krve apod. dela porodni asistentka. Asistentky jsou zkusene, musi mit za sebou leta praxe v nemocnicich a pak dalsi jako pomocne asistentky u porodu doma, aby se tomu mohly venovat samostatne. Pokud se vyskytnou jakekoliv komplikace, je rodicka okamzite prevezena do porodnice, stejne jako, kdyz porod tvra vice nez 15 hodina a rodicka se dostatecne neotevira, je prilis vycerpana a podobne. Rodit doma muzete pouze, pokud jste 100% zdrave a vsechna predporodni vysetreni jsou v poradku. Proto jen slaba polovina, mozna i mene zen, ktere si to naplanuji, doma skutecne rodit muzou.
Ja osobne jsem doma rodit nechtela, urcite ne poprve, ale chtela jsem s asistentkou zustat co nejdele doma a pak s ni jet do porodnice. Bohuzel mi porod vyvolavali kvuli spatnym ozvam a malou pak ze me rvali zvonem, ale nestezuji si, musela ven a ani by me nenapadlo protestovat a chtit zustavat doma. Ted cekam dvojcata, takze porod doma pro me tak jako tak nepripada v uvahu.
Jeste na zaver: V Holnadsku rodi doma jeste mnohem vetsi procento zen a nikoho by nenapdlo tvrdit, ze jsou nezodpovedne nebo dokonce blazni!

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka