Přidat komentář

tyto peču já

20 dkg hladké mouky , 20dkg mletých ořechů (nejlepší kombinace je 1/3 lískových a 2/3 vlašských), 20 dkg hery , 10 dkg cukru moučka, 6 dkg strouhané čokolády hořké (dávám 50%, ale stačí i čokoláda na vaření - nastrouhaná na "okurkovém" struhadle - největší kapičkové otvory) , 1 celé vejce

POSTUP PŘÍPRAVY

Všechny sypké přísady - mouku, cukr, ořechy a čokoládu na vále pořádně promísit. Pak zapracovat na kousíčky pokrájenou heru, nakonec přidat 1 celé vejce. Propracovat těsto (vznikne světlehnědé tužší těsto s ťupkami čokolády) zabalit do potravinové fólie a nechat v chladu utuhnout a odležet cca 1 hod. Potom plnit do forem na pracny (formy !!!NE!! vymazávat, po pečení je pouze pečlivě vytřete papírovou utěrkou, nikdy nemyjte ve vodě a jaru nebo myčce - formičky by se znehodnotily a pracny jdou pak hůř vyklápět), péci ve vyřáté formě do zlatova - já peču v horkovzdušné trobě na 180 stupňů asi 10min. Horké vyklápět. Po mírném vychladnutí lze obalit ve směsi vanilkový a moučkový cukr, ale u nás je jíme neobalované.
Pracny se nemusí nechat odležet, ihned po upečení jsou nádherně křehké a křupavé.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka