Přidat komentář

In reply to by kaliopka

Já jsem ráda, že je bříško zatím takové jaké je, už teď se pronese a až bude větší, tak se asi ufuním k smrti :-). Ten náš Kluk se tam asi umí nějak dobře poskládat, on si furt cpe nohy za hlavu, je takovej skládací (to jsou slova doktorky z ultrazvuku :-) )
Teda ty máš ale šikovného manžela, taky by mě nenapadlo v obchodě smlouvat.... že bych to vyzkoušela ;-)?
Nojo, info o kurzu jsme zapomněla podat.... jsem to ale hlava dubová. Takže, já jsem spokojená, porodní asistentka, která nám to přednáší je moc milá a zkušená paní středního věku. Říká spousty praktických informací, ukazuje jak se uvolnit v první době porodní, doporučuje osvědčené triky a věci, ale nepůsobí to jako marketingová kampaň, doporučuje fakt různé produkty z praxe od různých firem a nechá si doporučit něco nového od účastnic kurzu. 6 lekcí je rozděleno takto:
1.kdy jet do porodnice; co si vzít k porodu s sebou; porod včasný, předčasný, opožděný
2.průběh fyziologického porodu; jak si rodička může pomoci v průběhu porodu; role doprovázejícího otce u porodu
3.operační porod, exkurze na porodnici
4.šestinedělí, nástup kojení, správná technika kojení
5.opožděný porod, indukce porodu; medikace při porodu, epidurální analgézie - tato část je vedena porodníkem
6.péče o novorozence na porodním sále a na oddělení šestinedělí; průběh pobytu na novorozeneckém oddělení - tato část je vedena novorozeneckými lékaři
Ještě nám chybí poslední 2 lekce s doktory. Udělala jsem si spousty poznámek a určitě jich většinu využiju, už jsem podle některých rad nakupovala. Takže já jsem spokojená moc. Exkurze na porodnici byla taky moc fajn, aspoň tam nebudu bloudit :-D.
Tož tak.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky