všechny přesnídávky, které zavařuju dělám s jablečným základem. nakrájím vyjádřená jabka i se šlupkou vařím v troše vody (na 3l hrnec plný nakrájených jablek cca 0,5l vody) pod pokličkou do změknutí, v druhém hrnci uvařím to druhé ovoce cca poloviční množství než jablek , (vždy minimálně 20min i kdyby šlo o borůvky). nadbytečnou vodu sliju, rozmixuju, promíchám, ještě teplé tekuté naliju do skleniček a zavařuju 15min na 80°C. nepřidávám vůbec nic, ani hroznový cukr aní žádné zahuštovadlo. :a:
všechny přesnídávky, které zavařuju dělám s jablečným základem. nakrájím vyjádřená jabka i se šlupkou vařím v troše vody (na 3l hrnec plný nakrájených jablek cca 0,5l vody) pod pokličkou do změknutí, v druhém hrnci uvařím to druhé ovoce cca poloviční množství než jablek , (vždy minimálně 20min i kdyby šlo o borůvky). nadbytečnou vodu sliju, rozmixuju, promíchám, ještě teplé tekuté naliju do skleniček a zavařuju 15min na 80°C.
nepřidávám vůbec nic, ani hroznový cukr aní žádné zahuštovadlo.
:a: