Přidat komentář

Milá Barbarelo, já jsem na tom celkem podobně jako ty :///: ... coby dítko školou povinné a následně i gymnazistka jsem hodně zpívala - sólo i ve sboru, jezdila na soutěže, se sborem na zájezdy. 8 let jsem hrála na klavír (pro upřesnění to bylo pianino), bohužel má hra nepřežila mé pubertální nálady a zběsilosti :-g( . Kolem 15.roku jsem naučila jako samouk hrát na kytaru ... stejně jako ty už dnes občas zahraji víceméně pro sebe nebo dobré známé, nepokročila jsem dál, mám stále stejný repertoár ... ale pélánuju kvůli Klárce naučit se nějaké dětské. Je fakt, že kytaru a zpěv jsem zúročila v práci, kdy jsem s klienty dělala ergoterapii ... to mne dost bavilo.
Z ručních prací - jako mladá dívka jsem hodně pletla - tato záliba mi vydržela ještě v době, kdy byla Verča malá, ale manžel o svetry nestál a nastoupili Vietnamci se svetry za pár kaček a o pletené nebyl zájem a vyšlo to i dost draho. Teď mám pocit, že se vše vrací a domácí pletené oblečení opět bude na výsluní stejně jako háčkované ... takže se k jehlicím určitě navrátím ....
Hodně jsem také vyšívala - ovšem jen křížkový steh, nic jiného mne nebavilo, jednou jsem zkoušela i takovou tu krásnou výšivku, co se vyšije a pak se tam vystřihají ta prázdná místa a je to moc hezké ... ale na to jsem neměla trpělivost a hlavně ta zručnost mi značně chyběla ... ale v křížkovém jsem byla celkem machr - vyšívala jsem dečky, ubrusy na konferenční stolek atd . a mým největším úspěchem byl nádherný vyšívaný adventní kalendář, který jsem dělala skoro měsíc a byl podle těhdy západoněmeckého časopisu, krásný, cca 1,5m na 1 m velký, každý den měl svůj "chlíveček" a v každém byl jiný obrázek - míč, holčička s kočárkem, dřevěná stavebnice atd. .... a uprostřed byl velký chlívek a tam nádherný stromek, zlatě zdobený, s ozdobami a hořícími svíčkami, pod ním dárečky, a děti s rozbalenými dárky ..... no prostě paráda, to i vidíš, jak ještě teYď po letech o něm ráda píšu ..... a moc mne mrzí, že jsem ho půjčila svým sestrám a on zmizel ze světa :-g( .
No nic, vrátím se zpět k tématu ..... potom jsem nedělala dlouho nic krom nějakého vystřihování s Verčou na výzdobu oken, malování vajec včdelím voskem na velikonoce atd, to co dělá snad každý rodič s dítětem ... jo vlastně jsem se jednu krátkou dobu pokoušela i o šití (tedy spíš mamka mne nutila) - ušila jsem si několik sukní a Verče podle střihu manžestráčky s kapsami ... a tím mé úspěchy coby švadleny opět skončily :!k: .
No a pak až teď před rokem jsem si řekla, že bych mohla zkusit udělat Klárce nějakou tu háčkovanou čepičku .... a jak to dopadlo, víte všichni :!k:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka