Přidat komentář

ahoj,
1. na nočník jí nenuť. Podle toho co píšeš tak si neuvědomuje co má dělat. Dej jí plenku a trénujte s plenkou. Až si začne sama říkat, tak jí plenku sundej. Myslim si že tohle nemá smysl. Akorát se malá nervuje a tebe štve, že po ní musíš uklízet loužičky a prát pokaděné spoďárky. To že jí je 1,5 roku neznamená že musí nutně umět na nočník/záchod :-)
2. Ohledně mluvení na ní kladeš dost velké nároky. CHápu že bys chtěla aby si uměla říkat oto, co chce. Je super že jí čteš, komunikuješ sní. To jí určitě neublíží-jen všeho s mírou. Ona všechno vnímá. Jen je prostě trošku víc pohodlná. Jednoho dne se rozpovídá. Znám děti které nemluví ve 26měsících. Takže trpělivost.
3. Markétě bylo 20měsíců a na noc dudlíka má. Občas ho má i přes den. Když třeba jdeme něco vyřizovat a ona je protivná. Dám jí ho. Na noc jí ho taky dávám a vůbec mi to divný nepřijde. Ondra měl dudlíška do 2,5 let-na noc :-).
4. slovo ukaž je pro tak maličké dítě dost složité. Správně bys měla použít slovo: kde? nebo kde je? Když nechce tak jí nenuť. Až jí začnou tyto věci zajímat, tak přijde sama.
5. proč nejíte společně? to je pro dítě to nejlepší. To co dělá je přirozené. Moje děti to dělali taky. Markétka to občas dělá. Z 90%jíme společně. Občas ale jí ona sama a já až po ní. Taky chce ochutnat to, co mám já. Co kdyby to náhodou bylo něco jiného a lepšího :s: . Takže opravdu jezte spolu. zamezíš tomu, co se nyní děje :-)
CHci jen napsat že máš na malou dost velké nároky. Uvědom si že je rok a půl na světě. Ber jí takovou jaká je. Ona na vše časem přijde. Z tvého komentáře mám pocit že jsi na ní dost trvdá. Píšeš že je malá uječená. Některé dětičky takové jsou. Některé jsou uječené, jiné se stekají až pomalu do tranzu (můj syn) a jiné jsou klidné. To že rozhazuje hračky a s ničím si nehraje je blbí. Když si sní sedneš, tak je ochotna si s tebou hrát? jsou dětičky, které se to musí naučit. Musíš jim ukázat jak se hraní dělá. Ondra si třeba neumí hrát ještě nyní. Sice jsem měla snahu, ale odmítal ji. Takže snim je to docela peklo i nyní. Markétka si umí hrát sama. Neučila jsem jí to.
Ohledně 18měsíční prohlídky bych si zavolala k dr. Třeba se spletla. Markétku dr. prohlížela, vážila a měřila (na dětské váze nahou, pozorovala její chůzy, ptala se na pár věcí a ukazovala obrázky, vyslechla mě ohledně toho zda slyší, dobře vidí. Nakonec jí naočkovala.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka