Přidat komentář

ahoj, tak se pokusím odpovědět na tvé dotazy:
1) dítě na nočník nedonutíš, pokud samo nechce, sice se píše, že dítě je v 18 měsících na nočník připraveno, ale to neznamená, že jsou všechny děti, na tvém místě bych nočník ještě na chvíli schovala, pokud ji budeš násilím nutit, akorát v ní vybuduješ nechuť a o to dýl vám to pak bude trvat. Takže nočník schovat a zkusit to zase za pár týdnů, třeba jen tak, že ho prostě dáš tak, aby na něj viděla, uvidíš, jestli se o něj začne zajímat, pak bych to zase zkusila. To, že dítě není v 18 měsících bez plenky není žádná tragédie. Moje malá se to naučila až po druhém roce, ale za to naprosto spolehlivě (sama si řekne a většinou si prostě sama, vysvleče se a sedne na nočník a pak už jen hláší, že čůrala nebo, že byl boban)
2) Nemluví? Nedělej z toho vědu, některé děti se pořádně rozmluví až kolem třetího roku a rozhodně to neznačí nic o tom, že by bylo opožděné nebo měly nižší inteligenci. Netlač na ni, nenuť ji něco říkat, protože ty stejně pak ustoupíš, takže je to spíš na škodu než k užitku. Povídej si s ní, čtěte si a uvidíš, že to přijde samo.
3) Osobně bych toho dudlíka neřešila, pokud ho má jenom na spaní a pak ho třeba někomu dala (miminku, které ho potřebuje, hodné víle, která za to něco přinese). Ale pokud ti vážně moc vadí, tak prostě budeš muset být neústupná a když se rozhodneš ho nedat, tak he nesmíš dát. Budeš muset ustat pár večerů a nocí řvaní, ale pokud zjistí, že si ho nevyřve, tak ji to přejde. Problém je, že v noci ustoupíš, takže ona ví, že čím víc bude řvát, tím větší má šanci na to dudlík získat.
4) Některé děti prostě neukazují a ničemu to nevadí. Platí, co jsem radila výše. Nenutit. Čím víc na ni budeš tlačit, tím víc se ona proti tobě zatvrdí.
5) A proč nejíte zároveň, pěkně společně u stolu? Já vařím tak, aby to mohla i malá, takže máme prostě stejný jídlo. Rada na závěr, nezaměřuj se na to, co malá neumí (žádné dítě není přesně podle tabulek), určitě je šikovná na spoustu věcí, které zas neumí ostatní děti.
Tess

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka