Přidat komentář

Ahoj, začnu od konce a bude to dlouhé :)
Neřekla bych, že to je zácpa. Našemu Honzíkovi se to několikrát také stalo, že měl místo 2x za 1 den, 1x za 2 dny. Jednou dokonce až po třech, ale ono to pak stojí za to, takže se připrav, že budeš měni plínku třikrát po sobě :smich: co jsem se dočetla je to právě u kojených dětí normální, že už v tomhle věku zpracovávají mlíčko tak dobře, že nemusí každý den mít stoličku. Pokud nemá napnuté, tvrdé, bolestivé bříško, tak bych to nějak neřešila. Sab simplex je dobrá věc - tím určitě nic nezkazíš. Jinak pokud i jednou denně dokrmuješ Sunarem, tak už bych neřekla, že je kojen plně. Je to prostě dokrm. V 5měsících nic dramatického. Asi lepší, než mít doma zbytečně navztekané mimi :) za chvíli začnete stejně pomalu s příkrmy, takže bych místo doporučovaného jídla v době oběda klidně začala večeří a podávala např ten Sunar zahuštěný rýžovou kaší (lze od 4. měsíce) tak, aby to šlo podávat lžičkou.
Pokud ti záleží na kojení (což by mělo ;) ) tak bych poradila asi jedině střídat při kojení prsa - i několikrát během jednoho krmení a nahřívat, pít před kojením, případně i v průběhu teplý nápoj, ale to už určitě víš ;) Mě taky fungovala taková zvláštní poloha.. jak bych to popsala :? Mimi leží na posteli, já si lehnu vedle něj na levý bok a nahnu se trochu přes něj (nad něho) tak, aby dosáhl na pravé prso. Pokud si ještě zvládneš pravou rukou prso zlehka masírovat, bylo by to super :) No zní to divně :smich: Nevím proč, ale hodně mi to fungovalo, když jsem měla pocit, že neteče a Honzina nebavilo tahat. Kojili jsme 6 měsíců plně, pak příkrmy, do 11 měsíců ještě dostával moje mlíčko 1-2x denně. Pak už jsem mu to fakt nutila :smich: prostě nechtěl. Už věděl, že na lžičce jsou jiné dobroty a čaj z hrníčku teče rychleji :D Tak jsme se na to vyprdli. Mimochodem, naše Dr. mě přesvědčovala, že mám přikrmovat už od ukončeného 4. měsíce :w: a to prsopíval více než dobře (por. váha 3,86kg, 6 týdnů - 6,1kg, 3,5 měsíce - 8,5kg :usmev: :w: )
Prý nějaké nové výzkumy :? :o :janic:
Což jsme ignorovali a pěkně kojili až do půl roku, resp. těch 11 měsíců :)
Jo a první dva zoubky se mu prořezali přesně týden před 6 měsícem (jedničky dole), za dva týdny i nahoře, pak asi za měsíc další 2 nahoře i dole a teď je mu 13 měsíců a má jich už celkem 12! :€Ss€:
Kdyžtak mi klidně napiš i na mail fishtamin(zavináč)seznam.cz pokud budu vědět, pomůžu :papa: a mějte se oba co nejlépe :h: :mimis: :k:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky