Přidat komentář

Ahoj,
nikam nespěchej a užívej si období, kdy je Jonášek ještě takhle "líny" :-).
Až to na něho přijde a začne se plazit, lézt, sedat si, vstávat a chodit, tak to bude pak tak rychle za sebou, že ještě budeš ráda vzpomínat na toto období, kdy zatím jenom leží a přetáčí se :-).
Každé mimčo se vyvíjí jinak, má svoje tempo vývoje a nic neuspěcháš. Až bude Jonášek dostatečně zralý na další fázi vývoje, tak se do toho pustí a pak nebudeš ani stíhat sledovat, co vše se během krátké doby naučí :-).
Mám s tím zkušenosti s naším Honzíkem, který byl jako mimčo taky dost pohodlný a nikam nespěchal. Plazit se začal až v 9 měsících, do té doby válel sudy, lézt po čtyřech začal v 11 měsícících. Klekat a vstávat v postýlce začal v 10,5 měsících, v té době si začal konečně i sám sedat a od 11 měsíců pak začal vstávat u nábytku a pomalu ho obcházet. Pak od těch 11 měsíců dělal spoustu pokroků naráz, jakoby to chtěl vše dohonit. A doktorka nikdy nic neříkala, že by byl v něčem pozadu, jenom měl svoje tempo vývoje.
Tomášek má dnes 7 měsíců a týden a zatím se přetáčí jen ze zad na bříško a zpátky. Taky se neplazí, neleze, nesedá, nic. Ale já jsem ráda i za to přetáčení a začíná občas už válet i sudy, když má na zemi dost místa. Jezdíme s ním cvičit Vojtovku, tak ta nám taky dost pomáhá. Měl předtím dost zkrácené krční svaly v důsledku preferování levé strany a museli jsme rozcvičovat hypertonii (ještě tedy cvičíme, ale po novém roce už to snad bude dobré). Jo a taky ještě nemáme žádný zub :-).
Opravdu, užívej si tohle krásné období, pak už se nezastavíš :-).
Pa :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka