Přidat komentář

In reply to by haskamajinka

Ahojte, o toxe koluje hodně bludů. Kolem koček se pohybuji už dost let, tak to mám nastudované:

Pokud máte toxu z předtím, tak máte v krvi protilátky. To je v pořádku, už se tím znovu nenakazíte - jste imunní

Pokud toxu nemáte, je dobré v těhotenství hodně umývat veškerou zeleninu (ano, i z babiččiny zahrádky!!!), a pokud máte hodně strach, tak si domů nenoste malá koťata.

U koček to je takto: každá dospělá kočka ji prodělala v kotěcím věku, takže je imunní. Takže, od dopsělé kočky se nenakazíte.

Kotě ji chytne v prvních měsících života. Zárodky, kterými se kdyžtak můžete nakazit, vylučuje kotě po dobu několika málo týdnů. Pak je imunní, a už od něj nic nehrozí.

Abyste se od kotěte nakazily, tak byste musely na jeho výkal sáhnout holou rukou, a tu pak strčit do pusy. Tohle se asi moc často nestává, že? Hlavně ne v těhu, to na sebe přece dbáme víc než jindy...

MNohem častější způsob nákazy je už zmíněná zelenina ze zahrady (kočičí výkaly v záhonku být mohou...), nebo ochutnávání syrového masa (karbanátky, sekaná.... taky jsem si myslela že tohle fuj přece nedělám, než mne na to upozornil manžel "při činu" - s prstem v puse).

Pokud se nakazíte v prvním trimestru, pravděpodobně potratíte. Pokud později, hrozí poruchy zraku a sluchu miminka.

Shrnutí: je třeba to nepodceňovat, pokud máte podezření, raději si nechte udělat testy. A koček se nebojte tak moc, riziková jsou jen koťata, vaši dlouhodobí gaučoví povaleči jsou opravdu bezpeční.

Jo a ještě jedna věc: slyšela jsem o gynekoložce, které se jedna nastávající maminka svěřila že má doma kočku. Gyndařka hned začala že musí na potrat, že bude mít postižené dítě, blablabla.... maminka začala zjišťovat víc informací, takže zjistila jak to opravdu je. Ale pozor, takto nevzdělaných gynekologů není málo!!!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka