Přidat komentář

Ahoj :€O: ,
já s toxoplazmozou mám zkušenosti - jsem těhotná a mám ji. Hned na úvod tě chci uklidnit - když se to v těhotenství hlídá v podobě pravidelných odběrů tvé krve (zpravidla jednou za měsíc až dva) buď na gyndě nebo v jaterní poradně, tak se není čeho bát! :€s€: Já byla na testech zatím celkem třikrát a mám tak nízké hodnoty, že stačí, když půjdu už jen jednou.
Ta nemoc je takový ten parazit (třeba něco jako tasemnice) - např. má ji v sobě myš, té to napadne CNS a začne se chovat míň ostražitě, tím pádem je to snazší kořist pro kočku - ta ji uloví a sní a šup má ji v sobě, ty si ji pak hladíš, nebo se vrtáš v hlíně na zahrádce, kde jsou její hovínka, zapomeneš si umýt ruce a máš ji taky. Nebo to samozřejmě může být na ovoci, zelenině, neumylas ji a byla tam toxoplazmoza...je víc způsobů přenosu. Důležité je, že ona v člověku "spí", nijak se navenek nepozná, že ji někdo má. A má ji strašně moc procent populace,to mi věř. :jawdrop:
Já ji mám asi 10 let, ale přišla jsem na to tak před třemi roky, když jsem si našla bouličky v tříslech - zvětšené uzliny, doktorka udělala odběry a bylo to. Od té doby musím jednou za rok do jaterní poradny na kontrolní testy. Td v těhotenství teda častěji. Jo! Ještě jsem zapomněla - kdyby se hodnoty toxo nějak v těhotenství zvětšily, nic se neboj ani tak - jsou na to léky, které se mohou brát i v těhotenství.
A mezi námi,bylo by daleko horší, kdybys ji chytla až v průběhu těhotenství, protože tam by záchrana pro plod nebyla velká... :€z€:
Doufám, že jsem tě aspoň trošku uklidnila ;)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka