Přidat komentář

Ahoj holky,
asi jste to už spousta z vás četla na FB, ale pro ty, které tam nechodí, vám sem hodím odkaz, kde píšu o naší další hospitalizaci s Tomáškem v nemocnici. Byli jsme tam od středy 13. 2. do dneška (neděle 17. 2.) kvůli vysokým horečkám přes 40 st. a kašli.
Od pondělí dostal Tomášek horečky okolo 40 st., v úterý večer měl už 40,6 a byla jsem už téměř rozhodnutá jet na pohotovost. Nakonec jsme vydrželi až do středečního rána, kdy jsme nejdřív zajeli k dětské doktorce a ta nás poslala ještě na ORL a odtamtud rovnou na příjem do nemocnice.
Tam mu udělali RTG plic, aby se vyloučil nějaký skrytý zápal plic, který měl Tomášek v říjnu, ale naštěstí se nic vážnějšího nenašlo. Tak ho pak přijali k dalšímu vyšetření a pozorování na oddělení.
Ve středu večer se začal Tomášek v nemocnici strašně třást a oči se mu stáčely vsloup, tak nevím, jestli neměl křeče z horečky. Ale neškubal sebou, jenom se klepal a třásl a ty oči se mu rozjížděly všemi směry až mu bylo vidět bělmo :-(. Bylo to fakt hrozné ho tak vidět, trvalo to asi 20 minut. Zavolala jsem i sestřičku, která hned běžela pro sestru z JIPky, aby to taky viděla. Ta mi doporučila Tomáška víc hlídat a kdyby se to opakovalo, tak by ho přemístili na JIPku. Pak ještě zavolaly doktora, aby se s ním poradily, zda mu dát diazepam na zajištění, ale ten jen doporučil dát další čípek proti horečce. Naštěstí se to už pak neopakovalo.
Horečku měl Tomášek téměř týden - od soboty měl 38,3 a od pondělí mu lezla ke 40 st. Dlouho v nemocnici nevěděli, čím to je, protože CRP bylo nízké a odběry krve ani stěr z krku neprokázaly nějakou bakterii. Tak se to pořád svádělo na těžší průběh virózy se zánětem nosohltanu. V pátek mu pak dělali další odběry a CRP a to už stouplo skoro na 60. Tak se mu k té viróze asi přidala i nějaká angína a nasadili mu ATB penicilínu pícháním do nožičky.
Dnes ráno mu zopakovali odběry a protože mu CRP kleslo na 18, tak nás mohli pustit domů. Ty čtyři noci bohatě stačily. Hlavně ty první dvě noci byly dost náročné, protože vždycky po pár hodinách Tomášek pořád pálil jako kamna a hlavně jsem se bála, aby se zase nezačal třást.
Domů jsme dostali ATB Ospen, které budeme brát ještě týden. Tak snad už to teď bude lepší.
Víc se o tom rozepisuju tady:
http://www.mojetehotenstvi.cz/tomaskova-dalsi-hospitalizace-v-nemocnici

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka