Přidat komentář

Ahoj, k té diagnoze jsem našla toto :
"Tento dotaz měl být směřován na odborníka v dětské ortopedii (dosti vzdálené od klasické pediatrie). Alespoň co vím je klasifikaci 0-IV; 0-v pořádku, I-přechodný stupeň dysplazie, II-lehký, III-střední stupeň a IV těžký. Váš nález tedy spadá do lehkého stupně dysplázie, čemuž odpovídá i léčba. Abdukčně flekční polohu u nejlehčích stupňů dysplazie zajišťuje běžně používané široké balení, doplněné eventuelně tzv. dečkou, což je v podstatě modifikovaná Frejkova peřinka. Stejný efekt má i modernější způsob balení do plenkových kalhotek. Tuto léčbu doporučili ve vašem případě.
Až pro těžké případy dysplázií (subluxace) představují léčebnou metodu volby Pavlíkovy třmeny nebo u luxace Hanouskův aparátek. Což není váš případ.
Prognóza je tedy dle mého názoru dobrá. Ale blíže skutečně odborník v dětské ortopedii. "
Já jsem musela taky balit na široko - měla sis to nechat od sestřičky na kyčlích ukázat - taky jsem nejdřív balila blbě a do dupek se mi mala nevešla. Slož si plínu na třetiny a pak ji strč celou děťátku pod zadeček. Tak a teď jak to vysvětlit - ta plína je teď hodně dlouhá, tak ji chytni a slož na půl směrem k miminku - tak vznikne pod zadkem jedna vrstvá na třetiny složené plínky a mezi nohama ji bude mít na dvojito. Pokud máš k papírovce skládat více než jednu plínku, tak vždy skládej tak, aby pod zadkem měla jen jednu tu vrstvu a mezi těma nožičkama víc. Snad jsem to vysvětlila dobře. Já papírovky nepoužívám, takže jsem vezla sebou ukázat i naše normální balení do látkovek a pan doktor mi řekl, že žádnou plínu navíc dávat nemám. Tak snad jsem poradila.. :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka