Přidat komentář

§ 217 odst.1 Dobu čerpání dovolené určuje zaměstnavatel ... tak, aby si zaměstnanec mohl dovolenou vyčerpat zpravidla vcelku a do konce kalendářního roku, ve kterém právo na dovolenou vzniklo... (tj. máš právo veškerou dovolenou za rok 2008 vyčerpat do konce roku 2008)

§ 217 odst.4 Zaměstnavatel nesmí určit čerpání dovolené na dobu, kdy zaměstnanec ... je uznán dočasně práce neschopným ... ani na dobu, po kterou je zaměstnankyně na mateřské nebo rodičovské dovolené ... (tys v roce 2008 začala marodit a bez přerušení jsi marodila až do dubna 2009, kdy jsi nastoupila na mateřskou dovolenou a z ní jsi v listopadu 2009 rovnou nastoupila na rodičovskou, z toho důvodu sis nemohla dovolenou za rok 2008 vyčerpat v roce 2008)

§ 218 odst.1 Zaměstnavatel je povinen určit zaměstnanci čerpání alespoň 4 týdnů dovolené v kalendářním roce, ve kterém mu právo na dovolenou vzniklo, pokud jeho pracovní poměr k témuž zaměstnavateli trval po celý kalendářní rok a má-li alespoň na 4 týdny dovolené právo.

§ 218 odst.2 Jestliže zaměstnavateli brání v určení čerpání dovolené podle odstavce 1 překážky v práci na straně zaměstnance uvedené v § 217 odst.4 ... je povinen určit tuto dovolenou tak, aby skončila nejpozději do konce příštího kalendářního roku... (ty sis právě z těchto důvodů nemohla dovolenou za rok 2008 vyčerpat v roce 2008, máš tedy nárok vyčerpat si ji do konce roku 2009 – ale tady si nejsem jistá jestli celých 5 týdnů, které dává tvůj zaměstnavatel, nebo jen 4 týdny, které zákoník práce stanoví jako minimum)

§ 218 odst.3 Nemůže-li zaměstnavatel určit čerpání dovolené podle odstavce 1 ani do konce příštího kalendářního roku z důvodu čerpání rodičovské dovolené, určí dobu čerpání této dovolené po skončení rodičovské dovolené.

§ 218 odst.4 Neurčí-li zaměstnavatel, s výjimkou případu uvedeného v odstavci 3, zaměstnanci dovolenou podle odstavce 1 ani do 31. října příštího kalendářního roku, je dnem nástupu zaměstnance na tuto nevyčerpanou dovolenou nebo její část první následující pracovní den. (proto asi tvoje mzdová mluvila o listopadu příštího roku) Nevyčerpá-li zaměstnanec dovolenou podle věty první ani do konce příštího kalendářního roku, právo na tuto dovolenou zaniká. (a tahle poslední věta ve spojení s následujícím odstavcem na mě působí dojmem, že bude-li zaměstnavatel chtít, můžeš si těch 10 dnů z loňska vyčerpat až ti skončí rodičovská dovolená, ale pokud chtít nebude, jakože asi nebude, tak máš smůlu a všechno nad 4 týdny ti propadne – jestli máš ale roční nárok na dovolenou za rok 2008 5 týdnů a vyčerpala sis jen 3 týdny, tak by ti z těch 10 dnů měli 5 proplatit)

§ 218 odst.5 Jestliže zaměstnanec nemohl z důvodů uvedených v odstavci 2 vyčerpat dovolenou, která přesahuje 4 týdny, ani do konce příštího kalendářního roku, může být s jeho písemným souhlasem tato část dovolené vyčerpána do konce dalšího kalendářního roku.

SUMA SUMÁRUM JE TO ASI HROZNĚ CHAOTICKÝ, ALE VYCHÁZÍ MI, ŽE Z LOŇSKÝCH 10 BY TI MĚLI PROPLATIT 5 A Z TĚCH LETOŠNÍCH 25 TI TAK TY 4 DNY SEBEROU A ZBYTEK PROPLATĚJ

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka