Přidat komentář

Ahoj :a:
Doporučila bych naučit se (s partnerem např. na předporodním kurzu) různé relaxační techniky - aromaterapie, uvolňující masáže, teplá sprcha.. A úplně nejvhodnější by bylo zajistit si k porodu vlastní PA nebo dulu, která by ti dodala potřebný klid, rozvahu, sílu vše zvládnout a taky by tě informovala o průběhu porodu, o tom, co se děje. Je důležité, aby porodní děj v tobě nevyvolával hrůzu z toho důvodu, že nevíš, co právě probíhá. Stres blokuje endorfiny, tělu vlastní opiáty tlumící bolest a naopak vyplavuje adrenalin, který působí na nervovou soustavu dráždivě a může dokonce porod zastavit. Je opravdu prospěšné věřit svému tělu, ponořit se do něj a hlavně nesnažit se do děje, jenž probíhá zasahovat. Je dobré se co nejvíce uvolnit a s respektem přijmout to, co nevyhnutelně přijde. A opravdu všechna miminka nakonec musí ven ;)
Taky si myslím, že není špatné připravovat se pomocí bylinek - pokud nejsi zapřísáhlá odpůrkyně přírodní medicíny :///: Od cca 36tt můžeš popíjet čaj z listů maliníku, kontryhel, mateřídoušku. Já piju v poměru 2:1:1 lžička od 36tt 1 šálek, od 37tt 2 šálky, od 38tt 3šálky a od začátku 39tt až do porodu 4 šálky denně. :§: Maliník tonizuje hladkou svalovinu dělohy a připravuje ji na porod. Zkracuje především 2.dobu porodní. Kontryhel má taktéž posilující účinky na dělohu (znají určitě i snažilky ;) ) navíc působí i na zklidnění psychiky a stejně jako mateřídouška může zmírnit tvé obavy z porodu.
Určitě by ti pomohl i homeopat, zde by ale muselo dojít ke konzultaci aby mohl nasadit vhodné prostředky.
No a kdyby jsi měla pocit, že to OPRAVDU nejde zvládnout, tak mnohé porodnice dnes nabízí možnost tzv. bezbolestného porodu - tedy aplikaci epidurální analgesie v první době porodní (při otevření na 3-4 cm). To je případně dobré si ověřit předem, protože ne všude je anesteziolog dostupný i během noci, někde může být docela drahý apod.
Určitě bych se snažila vyzkoušet všechno možné a epi si nechat v záloze jako poslední možnost. Určitě se něj nespoléhát, protože pak může být všechno jinak, nestačí ti ho zavést, nebo budeš mít špatný krevní obraz a to by tě nejspíš rozhodilo ještě víc.
Hlavně se nenervuj hororovým vyprávěním kamarádek a tak. Každá žena a každý porod je jiný a proč právě ten tvůj by neměl být extrémě pohodový, rychlý a bezproblémový? :one:
Tak snad jsem ti aspoň trošku pomohla :00: Věřím, že to nakonec všechno v klidu zvládneš a na své další těhotenství se budeš těšit o to víc :)
Mě čeká zrození prvního potomka někdy během následujících 14 dnů, takže si teď užívám poslední krásné dny 2v1, ještě s bříškem :||): a pak už budeme rodina :°O°: :qu: :c:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka