Sice nejsem odborník, ale myslím si, že v každém plínovém sýru může být teoreticky listerie a je jedno,o jaký druh plísně se jedná. Já je sice taky zbožňuju, ale na těch pár měsíců to kvůli mimískovi klidně oželím. Dopřávám si je jen občas v tepelně upravené formě (třeba jako nivu na pizze apod.). Jsem dost zmlsaná, takže kromě pís. sýrů z těch rizikových potravin jím už jen tatarák a piju alkohol a ty vynechávám samozřejmě úplně. Jinak jím všechno, co před těhu.
Sice nejsem odborník, ale myslím si, že v každém plínovém sýru může být teoreticky listerie a je jedno,o jaký druh plísně se jedná. Já je sice taky zbožňuju, ale na těch pár měsíců to kvůli mimískovi klidně oželím. Dopřávám si je jen občas v tepelně upravené formě (třeba jako nivu na pizze apod.). Jsem dost zmlsaná, takže kromě pís. sýrů z těch rizikových potravin jím už jen tatarák a piju alkohol a ty vynechávám samozřejmě úplně. Jinak jím všechno, co před těhu.