Přidat komentář

Napíšu to takhle: kdy kdo měl listeriozu a z nivy/hermelínu? Někdy se to možná stalo a bylo to pak kauza dne v TV ;) Největší vzácnost, těhule plaší, ale chlor z bazénu jim na čípek a ničení zdravé poševní flory nevadí, špinění po sexu asi taky ne, a pak řeší ty nejméně pravděpodobné komplikace... to není proti tobě, ale jsem už alergická na těhotenské hysterčení okolo sýrů ;) Navíc třeba tepelně upravené je to bezpečné (v omáčce, smažené).
Jo to kdyby sis v těch horkách koupila majonezový salát nebo bagetu v nafouklém obalu, tak to by se mi nezdálo :D

Zde jsem našla kde se vyskytují listerie, takže zrajících sýrů se těhulky bojí, ale paštiky a dortíku z cukrárny už tolik ne, přitom riziko stejné, tak se musím těch sýrů zastat taky :D

Kde se objevují listérie:
- měkké sýry (s plísní na povrchu i uvnitř, sýry zrající pod mazem, sýry z nepasterovaného mléka...); naopak tvrdé sýry, tavené a krémové nepředstavují riziko
- uzené a syrové ryby (suši), mušle, ústřice, tatarský biftek (i když tam je spíš riziko salmonelózy)
- syrová naklíčená zrna, třeba sojová
- lahůdkové saláty (hermelínový, pochoutkový...), třebaže riziko nákazy z potravin prodávaných v lahůdkářství je obecně nízké
- tepelně neopracované masné výrobky (métský salám, čajovka), ale i vařené masné výrobky (jitrnice, jelita, tlačenka, paštiky) konzumované za studena
- cukrářské výrobky se žloutkovou náplní

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka