Přidat komentář

Ahojky,
taky jsem mela vzdycky depku, kdyz dorazila, ale ted mam jeste vetsi, protoze jsem byla v ocekavani a v 6.tydnu jsem o to samovolne prisla..... Takze se radsi snazim na to nemyslet a soustredit se na jine veci, taky rekonstruujeme byt a navic me cekaji docela tezke zkousky dulezite pro dalsi vyvoj meho zamestnani, takze aspon tohle me trosku odhani od cernych myslenek. Musime porad verit, myslim, ze 4.mesic neni zadna tragedie, i kdyz jsem taky byla nervozni, ze to nejde hned na prvni sup, ale moje kamaradka se snazila 2 roky, takze si rikam, ze par mesicu je jeste sranda.
A ted ta buchta: Je to babovka, ale urcite se da vylit i na klasicky plech, pokud nemas formu.
Zakladni testo je:
hrnek mleka
3 vejce
hrnek cukru krystal /nebo krupice/
3/4 hrnku oleje
2 hrnky polohrube mouky
1 vanilkovy cukr
1 prasek do peciva
No a tato babovka se da upect v ruznych variantach, bud
cela zluta, nebo
odlijes tak 1/3 testa a das do nej jeste kakao, a pak je mramorova, nebo
das do celeho testa hrnek mleteho maku /makova je skoro nejlepsi :)/, kdyz nechces mlet mak, tak si kup sacek mleteho maku, davam ho tam cely ale dam trochu min cukru i mouky, nebo
muzes pridat hrnek kokosu,
nebo hrnek mletych orechu.......
Testo zpracovavam tak, ze nejprve slehacem rozmicham mleko, vejce a oba cukry, pak nasypu mouku, naliju olej a opatrne nasypu prasek do peciva, aby nevysumel /zamicham ho do mouky/ no a pak to zase cele zasleham, aby bylo testo hladke. Je to pomerne ridke, nic se nelekej a nalij do vymazane a moukou vysypane formy, nebo na plech. Pece se to na 160stupnu. Trouba nemusi byt predehrata. Pokud to budes pect ve forme na babovku, tak pocitej cca 45 min, pokud to budes lit na plech, tak to bude asi rychlejsi. Kazdopadne na konci zkousim spejli, zda-li je propeceno.
Promin, ze to pisu tak podrobne, pokud jsi zkusena pekarka, tak je to asi nadbytecne.
Tak dobrou chut a zadne chmury!!!!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka