Přidat komentář

Ahoj,
pokud plně kojíš, tak bych s těmi příkrmy počkala až po půl roce věku a začínala bych spíš zeleninkou, aby si malá nezvykla na sladkou chuť banánu a pak Ti tu zeleninku neodmítala. Určitě jí ten banán neublíží ani teď, ale pokud plně kojíš a malá přibírá, tak bych s tím ještě chvilku počkala.
Já jsem plně kojila 6 měsíců a pak jsem začala malému dávat v poledne zeleninku - nejdřív jednodruhovou (mrkev, brambor, brokolici atd.), po dvou týdnech jsem začala dávat dva druhy zeleninky (mrkev s brambory, špenát s brambory apod.) a po 3 týdnech jsem pomalu začala přidávat i maso. Dávala jsem od začátku synovi kupované skleničky od Hami, které byly určené od věku ukončeného 4. měsíce (tento věk se týká nekojených dětí, u kojených to je po 6. měsíci). Každý druh zeleniny jsem malému dávala 3 až 4 dny, aby si zvykl a vyloučila se tak případná alergie na nějaký druh. Ze začátku malý snědl třeba 10 lžiček, ale během týdne mi dokázal sníst celou malou skleničku 125 g. Ale i tak jsem ho po každém příkrmu vždycky ještě dokojila a to je nutné vždycky, dokud množství příkrmu nenahradí celou polední dávku kojení.
S ovocem jsem začala až po měsíci od zavedení zeleninky, právě proto, aby si malý nezvykal od začátku na sladké. Dávala jsem mu ovocné přesnídávky od Hami a moc mu chutnaly. I po nich malého ještě dokojím.
Postupně jsem přešla na větší skleničky určené od ukončeného 6. a 8. měsíce (vždycky jsem to dávala se zpožděním, než tam píšou) a v době, kdy jsem začala malému dávat ovocné přesnídávky, jsem mu začala dávat i banán a nastrouhané jablíčko.
To jsem se zase rozepsala, jak jsem to zaváděla já, ale myslím, že když začneš po tom 6. měsíci se zeleninkou a po 7. měsíci s ovocem, tak to bude možná lepší. Ale záleží samozřejmě na Tobě, jak to budeš chtít dělat, a taky na malé, co jí bude víc šmakovat.
Výborné rady týkající se zavádění příkrmů, kterými jsem se řídila i já, najdeš tady: http://www.kojeni.net/prikrmy.php
Pa :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka