Přidat komentář

Mikulášek se narodil 19. července
1. pořád kojíme
2. s ochutnáváním zeleninky jsem začala v pěti měsících, takže v poledne dostává vařenou zeleninku, ale ještě to nenahradí kojení. když mu ukážu lžičku, tak už se celej třepe a směje se.
3. zatím je to hlavně mlíčko od maminky, ale už ochutnal brambor, mrkev, brokolici, petržel, vařené jablko, banán a dnes šťávu z mandarynky.
4. koupu ob den, jak se to povede, mezi šestou a sedmou hodinou.koupe se moc rád a od narození ještě nikdy neplakal ve vodě. Tak ho tam nechávám se pořádně vyčychtat.
5. taky to neni pravidlo, ale kolem osmé až deváté, jak se mu povede usnout. uspim ho u sebe a pak ho uložím polospícího do postýlky, nebo v obýváku do koše a pak ho přenesu, když jdu spát já.
6. vztáváme v šest hodin ráno a malej si ještě dvakrát i třikrát denně pospí, nehlídám to, ale když je uplakanej, tak ho nakojím a on u toho prostě usne. tak ho dám do postýlky.
7. zejtra mi to paní dochtor poví, tak doplnim.
8. nejlíp ho zabaví, když si ho vezmu na klín, proti sobě, nebo se nad něj nakloním a dělám různé zvuky. a úplně nejlíp ho zabaví naše starší děti, hrajou mu divadlo, povídají si s ním a tak různě. taky ho zajímá náš pes.
9. bere hračky, přendavá z ruky do ruky, hraje si s nožičkama, v poloze na zádech zvedne hlavu a kouká kolem sebe. Vydrží to děsně dlouho. pak se otočí na bříško a hraje si se vším co má na dosah. na záda se nepřekulí. ale má rád zvukové hračky, jak do toho může mlátit rukama a vydává to zvuky, tak je spokojenej. taky rád midlí do klávesnice u počítače a když mu to nedovolim, tak se příšerně vzteká
10. taťka se zapojuje, máme už tři děti, tak nevim, co bych měla napsat dřív. pomáhá hodně. když napíšu jen to, co dělá pro Mikuláška, tak připraví koupání, nakrmí ho, přebalí, vezme kočárek a jde ven, hraje si sním, dělá mu legrácky, ale ani ty starší nezanedbává. :one:
11. vize do budoucna: děti už neplánujem, já bych chtěla jít do práce, malej půjde do MŠ. Nikdo nám nepomáhá, tak to zvládáme samy.
vyčerpávající :qu:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky