Přidat komentář

Tak růstový spurt poznáš podle toho, že miminku nestačí to mlíčko, co máš a potřebuje víc, takže chtějí častěji baštit a to i v noci, aby si tvůj mozek uvědomil, že tvoje tělo má málo mlíka a že ho potřebuje víc.Bohužel to mozku trvá někdy i týden, ale i 14 dní a maminky jsou z toho většinou už dost vyčerpané a stává se dost často, že růstový spurt nezvládnou a přestanou kojit, což je smutné.
Některé maminky, co mají hodně mléka, tak růstový spurt ani nezaznamenají. Bývá většinou koelm 3a6 týdne a 3a6 měsíce. My ho teď asi měli. Týden chtěl častěji baštit a v noci se mi budil 3x a to se budí normálně jen 1x a teď se mi 2x stalo, že spal celou noc. Taky jsem to poznala, že mi najelo zase víc mlíka. Před tím mi přišlo, že mám prsa vycucaný, teď už je mám zase nalitý jak blázen a Honzík si vycucne prso a ještě tam zbyde :)
Určitě je dobré na to být připravená, aby si nezahodila kojení jen kvůli spurtu.
Až to přijde, tak prostě přikládat, kdykoliv si řekne, až ti najede mlíčko, neboj se toho, že by vyžadovalo mimčo stejné přikládání. Ono se zasytí a bude zase spokojené jako dřív. Mě teď Honzík vydrží i 4 hodiny a v noci 8 a více a to chtěl dříve po 2 hodinách :)

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka