Přidat komentář

Celé šestinedělí je náročné, ale pro mě bylo nejhorších prvních 14 dnů, kdy se mi hojilo šití po nastřižení hráze a poranění čípku. Stehy mě bolely tak, že jsem si nemohla 14 dnů sednout bez kruhu a dalších 14 dnů jsem je pořád cítila. Nemluvě o pobytu v porodnici, kdy jsem měla v sobě první 3 dny drény a nešlo si skoro ani lehnout do postele. Kromě stehů mě trápila veliká únava, v porodnici toho člověk moc nenaspí a po návratu domů to taky ty první týdny nebyla žádná sláva, protože Honzík si musel zvykat na nové prostředí. Naštěstí byl většinou hodný a hodně spinkal, jen ze začátku nerozlišoval den a noc a musela jsem i v noci vstávat každé 2 až 3 hodinky, takže jsem musela odpočívat i během dne, když Honzík spinkal. Vlastně celý první měsíc jsem hodně odpočívala, většinu domácích prací za mě převzal manžel, abych se mohla věnovat miminku. S kojením jsem naštěstí neměla žádné problémy, snad jen po návratu z porodnice jsem měla dost nalitá prsa, ale jak jsem se rozkojila, tak se to zlepšilo a množství mlíčka se upravilo podle potřeby miminka. Plně jsem kojila až do konce 6. měsíce, pak jsem začala pomalu se zeleninovými příkrmy a od začátku 8. měsíce i s ovocnými, ale jinak kojím stále.
Než si miminko udělá trošku režim ve spaní, tak je to vždycky náročné. Až po šestinedělí jsem občas v noci spala i 4 hodiny v kuse, a místo 3x za noc jsem vstávala jen dvakrát.
Co se týče psychiky v šestinedělí, tak mě naštěstí nějaké větší depky nepotkaly, jen jsem se občas cítila osamělá, když byl manžel v práci a mimčo spalo, ale jinak jsem byla (a pořád jsem) moc šťastná, že máme takového nádherného človíčka, který se má čile k světu.
Jen mě po 14 dnech od porodu potrápila vysoká horečka kolem 40 stupňů, kterou jsem dostala díky nedodržování pitného režimu. Rodila jsem 2. května a pak uhodila vedra. Já jsem trošku zapomínala pít a tak se mi moje tělo pomstilo a připomnělo mi, že nemám nic podceňovat. Naštěstí mi paraleny do druhého dne zabraly a teplota mi nenarušila kojení. Jen mě to poučilo, abych si dávala na pití pozor.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka