Víte někdo proč se nesmí v těhotenství plísňové sýry??

19.06.2011

Už 3 dny se jimi cpu a nemůžu si pomoct!!! :s:

Kliknutím vložíte smajlíky:

nesmí se to kvůli listerii a potom taky pokud jsi náchylná na kvasinkové infekce, ona přirozeně je žena v těhotenství víc náchylnější... takže pokud bude sýr tepelně zpracovaný, tak ho klidně můžeš :-) ale ne na kila samozřejmě, abys z toho neměla hnusnej zánět

Ahojky, plísňové sýry se nesmí právě kvůli té plísni...je tam riziko produkce mykotoxinů, což je v podstatě jed...proto se nesmí okrojovat ani nahnilé ovoce apod. Moc se nedoporučují ani oříšky, protože v nich může být taky plíseň.

In reply to by Belly

Ahoj, s tím nahnilým ovocem a jinýma plesnivýma věcma je mi to jasný, ale ty sýry jsou sakra hlídaný, ne? A je to potravinářská plíseň přeci!!? Nebo kde jsi tohle slyšela - nebo děláš v potravinářství apod? To mě zajímá, protože si myslím, že si to nemůžou dovolit!?

In reply to by andilek83

Je to sice plíseň "ušlechtilá", ale ani ta se nedá vždycky udržet pod 100% kontrolou...a nikdy nevíš, jestli zrovna ten Tvůj sýr neobsahuje nějaké mykotoxiny....nehledě na to, že plísňové sýry zvyšují riziko kvasinkových a plísňových onemocnění.

tepelné upravené můžeš klidně na kila.
Nesmí se kvůli bakterii listerie, v těhotenství velice nebezpečné pro plod, je to asi jako salmonelou. kvalitní helmans se asi dá , ale hotový chlebíček s bram. salátem bych už neriskovala i kdyby mi měly sliny tjéct jak bernardýnovi.
A asi i balený trojúhleníček nivy od madety se dá taky risknout, ale u pultu kde leží kousek vedle masa bych si nivu v těhotenství rovněž nikdy nekoupila.

In reply to by Dejmalka

Ahojky, saláty a chlebíčky nebaštím! :-) Tohle byly kvalitní francouzské sýryze sýrového pultu :-) V dnešní době už snad nikdo nedává sýry k salámům! to je zakázaný!
Ale ode dneška jen tepelně upravený, co tady pročítám - díky!! :-)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

..asi spíš, jak je skladovaný, podle odkazu maminky dole :///:
tyjo, nakládaný hermouš taky miluju!!!!! :hu:

Někteří dr. to úplně zakazují ale někteří zase tvrdí že pokud jsou tepleně upravené tak to neva... No já si je každopádně v těhu odpustila, a ani jsem na ně vlastně neměla chut :D

In reply to by Kamči

Já ráno taky ne, ale ty odpoledne mám pažravé - a manžel přinesl asi 4 druhy plísňových sýrů fakt výborných :hu: - neskutečně výborných a to se prostě nedá!! Ale už je dojídáme, tak mu to zakážu nosit příště domů! :s:

In reply to by Evik...

ja bych to bud vydrzela nebo si ho aspon nejak tepelne upravila at se ty bakterie znici ,kdyby tam byly. Ale je to na kazdem jak se k tomu postavi. Ja osobne bych ho nejedla .Nejake komplikace potom za to asi nestoji

In reply to by Evik...

nevrátíš, jasně, já to ze začátku taky nevěděla :) Ale naco pokoušet pravděpodobnost, že ;) Takže jsem si je po tom už raději odpustila :) Prý nejvíc pacientů s listerií představují právě těhotné, proto se tím furt tak straší... máme větší riziko, než lidi, co nečekají miminko...nevím proč,ale jsme k listerioze náchylnější...zdravej dospělej může jíst ten samý sýr a nic mu nebude a my můžeme mít polízanici jak :pig: tedy vlastně miminko... Takže si taky raději dávám pozor, jsem těhu už po druhé, při prvním jsem to nakonec bez těhle laskomin taky zvládla, tak to dám i teď ;) Ale je to velký lákadlo :D Takže partner to musí jíst ne přede mnou, jinak strašně závidím :s:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka