Vaříme, pečeme,...Recepty

07.05.2014

Ahoj holky, máte nějakej recept na něco , co rádi vaříte, pečete, připravujete(saláty atd.)? Budu ráda když vyzkouším něco novýho.

Kliknutím vložíte smajlíky:

zrovna nedávno jsme zařadili do jídelníčku takový jednoduchý salát, ingredience:
ledový salát
špenátové listy (nebo třeba rukola)
rajčata
mrkev (nastrouhaná)
půlka jablka (nastrouhaná)
lžíce oleje
šťáva z půlky citrónu
trocha soli, špetka pepře

In reply to by ha.nka

jinak teda můj absolutně nejčastěji používaný recept jsou domácí těstoviny. Ingredience: vejce, sůl, mouka. Z hrubé mouky z toho dělám nudle od polévky, které se nikdy nerozvaří. Ze semolinové mouky dělám těstoviny k sýrové omáčce.

Domácí rohlíky-do pekárny
70g rozpuštěného vlažného sádla, 270ml vody, 470g hladké mouky, 2 čajové lžičky soli , 1 čajová lžička cukru, 21g kvasnic. Až těsto nakyne, tak uděláme rohlíky, necháme je ještě 15 minut kynout a potřeme vlažným mlékem. Do trouby dáme hrnec s vodou a vyhřejeme na 210-230°C. Rohlíky pečeme 10-15 minut.

Sušenkový dezert do skleničky s karamelovým krémem,ovocná bublanina s želé,Pohankové karbanátky,Krémové těstoviny s pórkem a šunkou...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

200g pohankové lámanky
200g libovolné zeleniny (nebo jen mrkev, já dala mrkev, hrášek, brokolici atd)
2 vejce
1 cibuli
Na zahuštění – kukuřičnou strouhanku dle potřeby (nebo to, čím jste zvyklí zahušťovat)
Na dochucení – česnek, majoránku, sůl, drcený kmín
Postup

Pohankovou lámanku propláchněte vodou a vařte ve vodě či vývaru v poměru 1 díl pohanky na 1,5 dílu vody 5 minut a pak nechte pod pokličkou ještě „dojít“. Už, když dáváte pohanku vařit, ochuťte ji trochou majoránky a drceného kmínu.
V kastrůlku orestuje na cibuli mrkev, může být i hrášek, pastinák, brokolice a duste do změknutí. V zelenině by pak neměla zůstat voda, která by směs zbytečně ředila. Pokud jste zeleninu měli na větší kousky, rozmačkejte ji a spojte s vychladlou pohankou.
Dále přidejte 2 vejce a ochuťte česnekem. Česnek lze vynechat.
Do směsi přidejte tolik kukuřičné strouhanky, aby byla hmota kompaktní a v lehce naolejovaných rukách z ní šly v pohodě vytvarovat karbanátky.
Karbanátky buď smažte na troše oleje na pánvi z obou stran, nebo je můžete upéct dozlatova v troubě na 180-200 stupňů, trvá to asi 25 - 30 minut.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

sušenky bez náplně,1 plechovku mandarinek v konzervě,Štávu z mandarinek,Jahody.Na krém: Zakysanou smetanuJečný sirup
Na dno skleničky rozdrobte sušenky a polijte šťávou z mandarinek.
Dejte pár lžiček krému.
Na něj položte vrstvu mandarinek, pak pár lžiček krému, zase sušenky, ty polijte opět trochou šťávy z mandarinek, na ně opět krém a na vrch přijdou jahody.
V podstatě ani tak nezáleží na tom, kolik vrstev dáte či jak to seskládáte, hlavní je, abyste sušenky pokropili šťávou a dezert byl připraven během chvíle k použití :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky