Vaříme, pečeme,...Recepty
Ahoj holky, máte nějakej recept na něco , co rádi vaříte, pečete, připravujete(saláty atd.)? Budu ráda když vyzkouším něco novýho.
In reply to zrovna nedávno jsme zařadili by ha.nka
jinak teda můj absolutně nejčastěji používaný recept jsou domácí těstoviny. Ingredience: vejce, sůl, mouka. Z hrubé mouky z toho dělám nudle od polévky, které se nikdy nerozvaří. Ze semolinové mouky dělám těstoviny k sýrové omáčce.
Domácí rohlíky-do pekárny
70g rozpuštěného vlažného sádla, 270ml vody, 470g hladké mouky, 2 čajové lžičky soli , 1 čajová lžička cukru, 21g kvasnic. Až těsto nakyne, tak uděláme rohlíky, necháme je ještě 15 minut kynout a potřeme vlažným mlékem. Do trouby dáme hrnec s vodou a vyhřejeme na 210-230°C. Rohlíky pečeme 10-15 minut.
Sušenkový dezert do skleničky s karamelovým krémem,ovocná bublanina s želé,Pohankové karbanátky,Krémové těstoviny s pórkem a šunkou...
In reply to by anonymous_stub (neověřeno)
200g pohankové lámanky
200g libovolné zeleniny (nebo jen mrkev, já dala mrkev, hrášek, brokolici atd)
2 vejce
1 cibuli
Na zahuštění – kukuřičnou strouhanku dle potřeby (nebo to, čím jste zvyklí zahušťovat)
Na dochucení – česnek, majoránku, sůl, drcený kmín
Postup
Pohankovou lámanku propláchněte vodou a vařte ve vodě či vývaru v poměru 1 díl pohanky na 1,5 dílu vody 5 minut a pak nechte pod pokličkou ještě „dojít“. Už, když dáváte pohanku vařit, ochuťte ji trochou majoránky a drceného kmínu.
V kastrůlku orestuje na cibuli mrkev, může být i hrášek, pastinák, brokolice a duste do změknutí. V zelenině by pak neměla zůstat voda, která by směs zbytečně ředila. Pokud jste zeleninu měli na větší kousky, rozmačkejte ji a spojte s vychladlou pohankou.
Dále přidejte 2 vejce a ochuťte česnekem. Česnek lze vynechat.
Do směsi přidejte tolik kukuřičné strouhanky, aby byla hmota kompaktní a v lehce naolejovaných rukách z ní šly v pohodě vytvarovat karbanátky.
Karbanátky buď smažte na troše oleje na pánvi z obou stran, nebo je můžete upéct dozlatova v troubě na 180-200 stupňů, trvá to asi 25 - 30 minut.
In reply to by anonymous_stub (neověřeno)
sušenky bez náplně,1 plechovku mandarinek v konzervě,Štávu z mandarinek,Jahody.Na krém: Zakysanou smetanuJečný sirup
Na dno skleničky rozdrobte sušenky a polijte šťávou z mandarinek.
Dejte pár lžiček krému.
Na něj položte vrstvu mandarinek, pak pár lžiček krému, zase sušenky, ty polijte opět trochou šťávy z mandarinek, na ně opět krém a na vrch přijdou jahody.
V podstatě ani tak nezáleží na tom, kolik vrstev dáte či jak to seskládáte, hlavní je, abyste sušenky pokropili šťávou a dezert byl připraven během chvíle k použití :-)
zrovna nedávno jsme zařadili do jídelníčku takový jednoduchý salát, ingredience:
ledový salát
špenátové listy (nebo třeba rukola)
rajčata
mrkev (nastrouhaná)
půlka jablka (nastrouhaná)
lžíce oleje
šťáva z půlky citrónu
trocha soli, špetka pepře