olivový olej do dětské stravy
Holky, dnes jsem byla s malým u dětské doktorky. Začínáme s příkrmy, tak mi radila a říkala, že pokud bych nedávala kupovanou stravu, ale vařila a dávala do mrazáku, tak ať přidám lžičku olivového oleje. Ale nevím, jestli před zmrazením nebo potom, to jsem nějak přeslechla. Nemáte s tím některá zkušenost?
Díky Gábina
Terezka
Trošku se pohybuji v oblasti výživy, tak si troufám tvrdit, že olivový olej přidat do zeleninky až po uvaření a ještě lépe až to trochu prochládne.
Olivový olej je nejstálejší (nežlukne tolik), bohatý na silné antioxidanty - tzv. fenoly, které chrání vitaminky ve stravě.
Ještě není na škodu do krneníčka přidat lžičku rozemletého lněného semínka, jako přírodní rostlinný zdroj omega3.
Lněné semínko uchovávat v lednici a vždy rozemlýt jen to co spotřebujete.
No a ten vařený žloutek je také zdroj omega3 - tentokrát živočišného původu - také doporučuji.
Papa :k:
Ahojky,jo jo ám to taky říkala,když budeš zeleninu vařit tak dej ten olivový olej už do toho,už se to s tím vaří a pak to mixuješ...Taky by se měl jednou týdně přidat do jídla žloutek...
Holky, díky za rady.Jsem chytřejší :-)