Jablíčkové pyré

11.10.2008

Ahoj holky,

porámí mi prosím někdo????Dostala jsem jablíčka a napadlo mě je povařit,rozmixovat a dát do sklenek a zavařit je????myslíte,že když to bude bez cukru,že se to nezkazí a bude to mici Kubík až najedeme na svačinky???
Jinak ty jablka budu muset spráskat já:-)

Ahoj Leni, nevím jestli už jsou jabka snězený nebo je ještě máš, ale receptík jak je dělá moje babička je úplně bez cukru. Jabka jen nakrájí i se šlupkou, podusí asi 15 - 20 minut, vody jen na spod hrnce a pak jabka dvakrát prolisuje prvně přes hrubé síto a potom přeš jemné aby se zbavila slupek, jsou tam důlěžitý kvůli přírodnímu pektinu, potom se to dá do sklenic, zavíčkuje a otočí dnem vzhůru asi na 5 - 10 minut a zase otočí zpátky, jestli chceš můžeš klidně i zavařit, ale my to neděláme a jablíčka vydrží. Snad to bude malýmu chutnat Nikolka neví kdy přestat a snědla by snad i tu celou sedmičku. Pa

In reply to by ADKO12

Ahoj Adko,

děkuji za radu,jablíčk auž jsou zdělaná v přesnídávky.Já lis nemám,takže jsem musela oloupat jablka i hrušky.
Mám dvě várky jablka s mrkví a druhou jablka s hruškou tak snad se podařilo:-)

ahojky leni, tak já je dělala a proč je nechceš s cukrem? jinak tady ti písnu receptík : na 5kg jablek, 2,5l vody (část slít na uvaření pudinku = 1,5l) , 3pudinky, do rozvařených jablek 1/2kg cukru, vše smíchat - jablka, puding,cukr a rozmixovat - ale já když ty jablíčka dělala tak jsem si je rovnou v robotovi nasrouhala na jemno a i se rychlejc rozvařili, a pak už jsem to rovnou nakydala do sklenic a zavařila :dance:

In reply to by ivkahof

Ivi díky,nehci je s cukrem protože to bude baštit Kubajz.
Ale ty máš receptík s malým množství cukru na tolik jablíček,takže to by šlo:-)
Jak dlouho steriluješ???

Jo a myslíš,že by šlo,kdybych si nadělala zeleninu dopředu a místo zamražování to sterilovala????

In reply to by LenickaV

no když to vemeš kolem a kolem tak v těch kupovanejch to nebude o nic lepší :n: a já měla jablíčka docela kyselejší, takže by mi to zdenda pak asi nebaštil, a přeslazený je nemám, jsou ňam ňam :hu: :!k: mamka mi říkala 20minut sterilovat od varu. ale stejně mi něco nechytlo - asi špatný víčka.
Já si myslím že s tou zeleninou by to šlo, mamka dělá papriky a rajčata, jen ve vlastní šťávě - na lečo, a je to uplně výborný lečo, takže já myslím že když to normálně jen zavaříš, že by to mělo být dobrý, možná lepší, když vyndáš papriku z mrazáku tak to není nic moc, ale z tý sklenice se to dá.
Takže vaření zdar :one:

In reply to by LenickaV

tak to jooo :one: já v tom ještě přehled nemám :n: zkoušeli jsme to s mrkvičkou, a jinou zeleninou a to mi všechno blinkal, tak jsme zase rychle přestali, a na ovoce jsem ani nepomyslela, ale když, tak mu dám ty moje jabka a nebo čerstvý ovoce - banán, jablíčko nastrouhany a tak :hu: tak páááááápááááá :a:

Jo to nevím,ale zdravím vás!Já budu mixovat vždy jen na pár dní...

Jo to nevím,ale zdravím vás!Já budu mixovat vždy jen na pár dní...

Jo to nevím,ale zdravím vás!Já budu mixovat vždy jen na pár dní...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka