ostružinový sirup
Ahoj holky nemáte někdo zaručený recept na sirup? A do čeho ho potom lejete a jestli sterilizujete?
ahoj, zaručený nemám, dělala jsem ho letos poprvé. hledala jsem na netu a všechny recepty mi něco připomínaly....co, to jsem se dozvěděla až po tom, co jsem "sirup" dodělala (recept byl: dát do hrnce promačkat, přidat kyselinu citronovou a nechat mírně vařit cca 20 minut, pak propasírovat nechat 12hod. odležet (k tomu bych ještě přidala nakrájený citron - to jsem neudělala a bylo to takový jalový, ty ostružiny potřebují nějak zvýraznit) pak podle množství šťávy přidat stejný množství cukru - opět dát na oheň a nechat rozpustit a několik minut nechat na 80 stupňů. pak jsem to nalila do skleniček a zavařila. sirupy zavařuju, bo jich máme vždycky mraky a nějak nevěřim, že extra dlouho vydrží).... no a měla jsem z toho takovou skoromarmeládu :-). takže kdybych to dělala znovu, tak bych do těch ostružin přidala převařenou vodu.
A jelikož jsem ještě dělala meduňkovou šťávu, tak jsem ty ostružiny nakonec smíchala s meduňkovým sirupem a je to moc dobrý
In reply to to je fakt že se to dá by andulicek
tak ať se ti sirup podaří ;) my už máme o ostružinách
Pokud mas misto v mrazaku, tak nam se treba u bezinkoveho sirupu osvedcilo ho zmrazit.