na kolik sterilovat v horkovzdušné troubě?
Holky, dělám švestkovou přesnídávku a nevím, na kolik stupňů a na jak dlouho to mám sterilovat v horkovzdušné troubě. Poradíte? A musím dávat do přesnídávky i cukr nebo můžu jen rozvařit ovoce s trochou vody? Někde jsem četla, že to jde, ale bojím se, aby se to nekazilo...Moc děkuju :) :€s€:
In reply to Já když jsem dělala by vladkak
A prosím tě kde jsi je pak měla?A kolik dní vydržely?
In reply to A prosím tě kde jsi je pak by jana a nela
měla jsem je ve spíži a vydržely, dokud se nesnědly, některé jsem nedávno otevírala synovi po 2 letech. Samozřejmě musíš mít úplně čisté skleničky a víčka a pořádně otřít okraj sklenice před zavřením. Ale to by se ti pak stejně nechytlo ani kdybys to sterilovala. Hlavně to naplnit horké a hned zavřít a postavit na víčko. Teď jsem někde slyšela, že se dá sterilovat i v myčce, zároveň si ty sklenky zvenku umyješ. Prostě to tam dáš na program kolem 70C.
In reply to měla jsem je ve spíži a by vladkak
Díky zkusím to jak píšeš a myčku nemám takže to nepůjde :s:
In reply to měla jsem je ve spíži a by vladkak
Děkuju za radu. Udělala jsem to taky tak. Jen mě teď ještě babi děsí, že prý jsem tam měla dát cukr, jinak se to zkazí. Tak doufám, že ne :r:
In reply to Děkuju za radu. Udělala by DenyPu
nene, cukr přidávat nemusíš.
Já když jsem dělala přesnídávky, tak jsem jen rozvařila ovoce, rozmixovala, dala do skleniček a ještě horký obrátila na víčko. Musí se to tedy naplnit skoro až po okraj, aby tam bylo co nejméně vzduchu. 90% z nich se chytlo bez problémů. Už jsem pak nijak nesterilovala.