můžu smažit pro 11 měsíčního prcka i na oleji?
Holky, smažíte svým 11 měsíčním prckům maso a zeleninku jen na másle nebo můžu použít i olivový nebo slunečnicový olej. Chci vařit pro celou rodinu a nechce se mi pro ni kvůli tomu vařit zvlášť...Zatím jsem jí smažila jen na másle, ale to se rychle připaluje, takže to moc osmahlý není...Díky
ahoj, no já ji nic smaženýho nedělám, dusim to na másle nebo oleji, ale nesmažim! když dělám jen pro holku tak ani maso, nám maso samozřejmě na začátku opražim, ale pak to taky dusim. stejně většinou vařim pro malou zvlášť nebo ji dávám maso z polivky, nic smaženýho bych ji neudělala.
tak dobrý je řepkový lisovaný za studena, ten eď máme my a je chuťově skvělý. Tak na takové to zasmahnutí používám krapet oleje někdy i sádla...
Osobně smažené dostal Tom až tak ve 3 letech a to ještě z nouze.. maso plátky jsem dělala na vodě.. dusila. Pro rooční mimčo bych nesmažila. Jeho játra a žlučník tím dost zatěžuješ. Promiň, asi to zní blbě.. kvalitní olivový olej (kvapka) smažení přežije a je lepší, než slunečnicový a slunečnicový je lepší, než řepkový..
In reply to Osobně smažené dostal Tom by Jana Kulhánková
Na olivovem oleji se nesmazi.
In reply to Na olivovem oleji se by Principessa
:jawdrop: :€}€:
http://www.prckoviste.cz/eliskastranska
In reply to Žádný předmět by Jana Kulhánková
bydlim v italii a ver mi, ze na olivovem oleji se teda nesmazi. :s:
In reply to bydlim v italii a ver mi, ze by Principessa
treba maso se dela tak, ze se ugriluje na rozpalene grilovaci panvi pro plynovy sporak (da se nahradit rozpalenou teflonovou panvici), takto upravene se pak na taliri polije olivovym olejem, ochuti soli (pro dospelaky i peprem) a bylinkami. Totez plati pro ryby (pokud nedelas treba na bilem vine - to se dela jinak). Zelenina se dela varena (treba zelene fazolky), pak se ochuti - v pripade tech fozolek - zalivkou (olivovy olej, sul a rozdrceny cesnek)... ;) Cukety, lilek a podobne se taky griluji a ochuti petrzelovou nati, cesnekem, soli a pokapou se olivovym olejem.......
In reply to Osobně smažené dostal Tom by Jana Kulhánková
s tim poradim nemas moc pravdu.
Kvalitni repkovy olej je nejlepsi.
In reply to s tim poradim nemas moc by macouch
Kvalitní řepkovej furt smrdí jako ryba nebo spálená guma..
In reply to Kvalitní řepkovej furt by Jana Kulhánková
Nesouhlas, mám lisovvanej za studena, což je nejlepší a voní i chutná spíš po oříškách...
In reply to Osobně smažené dostal Tom by Jana Kulhánková
Nemyslím jako smažené řízky, ale na trošince oleje nechat maso zatáhnout a podusit... :a:
In reply to Nemyslím jako smažené by DenyPu
Jo, to bych dala olivový bo slunečnicový.. přírodní je i sádlo (vepřové :s: ). :hu: :one: :a:
In reply to Jo, to bych dala olivový bo by Jana Kulhánková
Tak to jo. Díkes :+^*:
:O
Tak smažený bych nedala do roka a půl minimálně...ale nejlepší olej je řepkový na smažení..ale teda když už děláš na másle, tak smíchat vždy s trochou oleje..aby se to nepálilo...tuky typu omega..apd..bych vůbec nedávala...