Co napatlat na piškotový korpus? :-)
Ahojky, potřebuju radu, co s korpusem...chlapa tak poslat nakoupit..koupil, co neměl..neva, až nás bude honit mlsná, zbaštíme to...nejsem žádná kuchařinka, ale snažím se, tak mi prosím, prosím, poraďte, co na to udělat...
In reply to Dej si do zavařovací by mirriss
Tak to je mi receptík...
5. hrnek mléka svařit s práškovým kakaem = vystydnout, rozdrtit sáček piškotů (můžeš dát i tatranky, bebe....) umíchat cukr s máslem a pomalu přidávat to uvařený vystydlý kakao. a pak to smíchat s těma piškotama. chutná to jako nugát a na to čokoládovou polevu
1. zakysaná smetana + prášková šlehačka = smíchat, na to ovoce a zalít želatinou
2. rozříznout v polovině, namazat marmeládou + krém z uvařeného pudingu s cukrem a po vychladnutí rozmíchaný s máslem
3. tvaroh + máslo (+kakao- nemusíš) smíchat, posypat navrch čokoládou
4. lučina (pomazánkové máslo obyč.) + cukr, nakonec poprášit kakaem
In reply to Supr, z toho něco vyberu a by Yveta Šulcová
nemusíš shánět, stačí šťáva z kompotu povařit s cukrem - je to sice sladký, ale stačí to, taky můžeš vitacit s trochou vody. nebo udělej navrch karamel
Tak já třeba udělám ze 400ml mlíka + puding základ,na to ovoce-nejlíp jahody a když to vystydne zaliju želatinou-2 balíčky..
Lenka(17.12.1986) a Anička(29.09.2009) :-*
In reply to Tak já třeba udělám ze by Lenka1986
musí tam být ta želatina? Nešlo by tam dát jen puding a třeba to ovoce?
In reply to musí tam být ta želatina? by Yveta Šulcová
uvař s vodou místo mlíka (trochu míň vody než dáváš mlíka) a máš to
In reply to To neznám?? když se by Lenka1986
ne, když uvaříš puding s vodou, vypadá to jako mléčná želatina. nebo vodový puding.... jak chceš. ale je to sladký, není to tak průhledný - jen se nesmí dát stejný poměr jako s mlékem - trochu míň
In reply to musí tam být ta želatina? by Yveta Šulcová
to jsem nezkoušela ale myslím,že to pujde,hlavně musíš mít ten puding tužší takže ne z půl litru jak se děla ale max ze 400ml.
Lenka(17.12.1986) a Anička(29.09.2009) :-*
In reply to Tak já třeba udělám ze by Lenka1986
Asi debilní dotaz, tak se nesměj...mám dát ten koupený korpus do formy, na to zalit ten puding (aby to nevyteklo a ztuhlo)..?
In reply to Asi debilní dotaz, tak se by Yveta Šulcová
to neni debilní dotaz,já jsem tele že jsem ti to nenapsala..jasně do fomy :-)))
Lenka(17.12.1986) a Anička(29.09.2009) :-*
In reply to to neni debilní dotaz,já by Lenka1986
dík
Dej si do zavařovací sklenice konzervu mandarinek (důležitá je hlavně ta šťáva!), nasyp puding od Dr. Oetkera - ten co se připravuje za studena a zalej tučnou šlehačkou 250ml. Zavři, chvíli protřepej jako v shakeru a hned se ti z toho udělá vynikající hustý krém. Jen vykydneš na korpus a rozetřeš. Já navrch ještě posypu grankem. Je to fakt delikatesa a hotová ani ne za pět minutek! :-)