ÉČKA

02.07.2011

AHOJKY NAŠLA JSEM a TAK VKLÁDÁM JEN PRO INFO,PROTOŽE TO URČITĚ TEĎ KAŽDÁ ŘEŠÍME PAPA
Průvodce "éčky" - co se přidává do drůbežího masa či uzenin a proč ???
E 249 E 252 dusitany nebo dusičnany - nahrazují přirozený hemoglobin v mase, a dávají mu tak růžové zbarvení.
E 120 kyselina karmínová čili košenila - extrakt ze samičích tělíček jihoamerického hmyzu Dactylopius Coccus Costa barví maso do červeného odstínu.
E 338, 339, 340, 343 kyselina fosforečná a její soli - maso díky nim lépe váže vodu.
E 407 karagenan - je vyráběn z mořských řas. Díky němu maso v šunce a dalších uzenářských výrobcích lépe váže vodu.
E 407a guma euchema - extrakt z červených řas. Díky němu maso v šunce lépe váže vodu.
E 415 xantan - polysacharid, díky němuž maso lépe váže vodu.
E 450 - E 452 polyfosfáty - díky nim maso lépe váže vodu.
E 620 - E 625 glutamáty - dodávají masu "masitou" chuť.
E 630 a E 631 inosáty - dodávají masu "masitou" chuť.
Maltodextrin nebo dextrodyn - zjemňují chuť masa.

Komentáře jsou momentálně nedostupné. Děkujeme za pochopení.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka