drobenka
Holky prosím poradte, jak mám udělat drobenku, aby byla dobrá, myslím z másla, mouky hl. a cukru moučka. Nevím ten poměr, jak se dává. Chci dělat kynutý koláč s borůvkami a manžela říká, že tou drobenku to vždycky skazím. :§) Bud dám moc cukru a je tvrdá nebo moc tuku a je rozteklá. Poradte!!!
u každého receptu je i poměr ingridiencí na drobenku. A já dělám z polohrubky, mám tu drobenku vždycky krásně křupavou, chutná nám snad nejvíc z celého koláče, mňam... Včera jsem zrovna pekla švestkový, a asi udělám dneska ještě jeden, jsme na něj dva a malá v bříšku, ale manžel přišel z práce a ani nechtěl večeři, dal si k tomu mléko a spořádal skoro celý koláč sám, ještě měl i k snídani. :hu:
Ahoj,ja to delam od oka,tak aby se mikrasne jemne sypala na male hrudky a do jablkoveho kolace pridavam do drobenky skorici-mnaaam :a:
me se osvedcila drobenka z polohruby mouky je lepsi a i lip se sni pracuje normelne vezmu pytlik mouky nasypu tam od oka asi hrnek pak asi 3/4 hrnku mouckovyho cukru a kousek masla kdyz to bude malo muzes pridat a tmoulam zmoulam dokud se neudelaj zmolecky jde to krasne zkus to z ty polohruby uvidis ze se ti bude delat lip
No receptů spousta, jen vybrat ten pravej, který bude chutnat mlsné hubě mého manžílka :hu:
In reply to No receptů spousta, jen by jasmina
Já nevím jak tvůj ale ten můj by radši flák masa. :s:
In reply to Já nevím jak tvůj ale ten by Elík 01
On je na obojí, když není maso k obědu tak není pořádně najezený, na sladké ja taky, ale to má smůlu, protože moc nepeču :s:
A stejně to nikdy není tak dobré jak od jeho maminky :n: :00: :00: :00: :00: :00:
In reply to On je na obojí, když není by jasmina
Neboj to nebude nikdy ....... ikdyby si vařila 30 let a ostasní se mohly "užrat", tak pokud je chlap takový že není nic jako od maminky tak to nebude nikdy (ani když maminka nebude!!!!!).
In reply to Neboj to nebude nikdy by Gertička
Přesně tak, on mi to sice raději neříka, protože ví, že by hrozilo, že bych mu to vysypala na hlavu, ale poznám to na něm }:)
In reply to Přesně tak, on mi to sice by jasmina
To je dobře, že nic neříká ..... jen by jste se haádaly!!!!A ikdyž tívadí, že se ksichtí tak věř že vyřčené by tě "žralo" mnohem víc!!!!!
A taky jen ať si zvyká!!!!!
In reply to To je dobře, že nic by Gertička
Jo máš pravdu, já utíkám něco dělat, malá spí a já místo abych doháněla žehlení atd, tak sedím u netu. :a: :a: :a: :a: :a: :a: :a:
In reply to Jo máš pravdu, já by jasmina
jojo taky znám!!!!!! :a: :a: :a: :a:
Já ji dělám od oka, polo. mouka, krup. cukr a olej.Mo mísi nasipo suchý a dolívám olej podle potřeby, záleží jestli chceš sušší nebo mastnější a s máslem to funguje stejně ale má jinou chuť.
Dříve jsem jí dávala na koláče hodně a manžel taky říkal že jsem ji zkazila a tak jí dávám méně a je spokojený!!!!!
160g hrubé mouky, 80g krystalového cukru, 100g másla
Mouku prosejeme a rukou promícháme.
Určitě se ti to povede. :a\|:
Tak ja ji delam takle : 1 hrnek hrubé mouky, 100 g z kostky masla, 1 hrnek krystalového jemného cukru , a nebo takle jde taky : 30dkg hladké mouky, 8-10dkg Hery (ne máslo!!!), 8-10dkg moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, citrónová kůra, je to na tobe jak si ji udelas.Preji krasny peceni :a:
Já do drobenky dávám cukr krystal, hrubou mouku a pravé máslo. Přesný poměr ti ale nepovím. Dělám to tak, že přisypávám až se přestane lepit. :hu:
Taky jsem měla stejný problém...huráááá. Můžeme péct :C]]: Buď jsem jí měla rozteklou,nebo tvrdou :00: