Vztekací dítko

16.01.2009

Ahoj maminky,
našemu Aleškovi bude 19. ledna 11 měsíců a asi tak před dvěma týdny se začal vztekat a je to čím dál tím horší. Nesmí mu nic vzít, od ničeho odtáhnou prostě hned začně vřískat a propínat se, tak ho položím na zem nebo do postýlky a nechám ho vyvztekat, ale už je to tak časté, že si říkám, jestli ho to někdy přejde. Jsem z toho dost unavená. Máte to taky někdo? Jsem z toho docela hin, protože do té doby byl milionové dítko, pohodové, usměvavé, to je stále a jen když je po jeho. Ale teď? :00: Taky se mi včera v noci vzbudil s pláčem a ne a ne přestat, až jsem s ním musela jít na světlo a pak se uklidnil, že by špatné sny, ale já na něj mluvila, konejšila ho a nic, pořád plakal. :r:
Poraďte mi jak to řešíte vy?

Já jsem četla v knížce, že v noci se může vzbudit s brekem, když má třeba moc zážitků ze dne. Nebo když na něj někdo na ulici dlouze kouká..atd. Nebo když má moc hraček najednou, tak to může být, že neví,kterou dřív..Tak to jsem četla.Ale z praxe neporadím.

In reply to by sarah.27

Různě v knížkách o dětech..a ještě jak jsi dole psala s tou lampičkou, že si to nepamatuje,že nesahat. Tak to v jeho věku je normální..prostě si na to nevzpomenou v ten moment..musí se pořád připomínat..a stejně asi do 2 let se to bude muset opakovat.Taky podle knížek.

In reply to by Alfa

Tak jsem si udělala čas a ještě nahlédla do knížek... vztekání může být i z pokračujícím vývojem mozku..při svých činnostech často naráží na své tělesné hranice...prostě chce víc než mu jeho tělesné schopnosti umožnujou..tak je nespokojené a projeví se to až vztekáním..Nebo si ověřuje vztah s matkou, jestli je v bezpečí a v jistotě..aby se cítilo dobře...nebo nuda a únava.
Divoké sny..děti mají REM fázy..jsou to různé fáze spánku od nejlehčího po nejhlubší.Při každém přechodu se dítko na chvilku probudí.Většinou si ani neuvědomuje,že bylo vzhůru..Někdy jsou divoké sny tak divoké,že se rozpláče a potřebuje utěšit.
--Jak pomoct--
Na nudu novou hračku, říkanku
Pohladit, vztít do náruče
Když mu něco nejde, pomoct mu a říct třeba, takhle to půjde líp..Neberte však dítěti hru z ruky..jen napovězte.Dítě to bude chtít zopakovat samo a potřebuje jen malou podporu.Někdy stačí jen projevit účast.To je ale těžká hra, cos vymyslel.

mezi 6-8 měs. mají tzv. separační úzkost..strach z lidí..které třeba 2 dny nevidělo.

Já ti teda taky neporadím, ale povím ti, mám 3 měsíčního chlapečka a ten se vzteká, že z toho až kolikrát brečím. Snažím se ho nechávat, aby byl samostatnej, ale je to bída, tak strašně řve, až přestává dýchat, takže všichni dělaj to, co zrovna Štěpula chce!!! Musím ale říct, že je to únavou, on skoro totiž nespí a budí se s brekem, tak jak jsi psala, špatný sny ho provází už strašně dlouho a já nevím,co s tím!!! A to je tak strašně malej. Nevím, co se bude dít, až mu bude rok, asi budem bojovat jako ty..jestli bude po mě, tak se mám na co těšit, větší tvrdohlavec snad není...:-( no tak snad je pevný nervy a nepolevit!!!!

In reply to by Wikina

Jééé tak to musí být záběr, Ála spinkal dobře a jak říkám byl miliónový dítě až teď se začal vztekat. Třeba se ti časem uklidní, přeji ti to, neumím si to představit, že by pořád plakal. tak držím palečky, ahojky

Monča byla vždycky vztekloun, ale spíš to bývala legrace, ovšem teď, jsou to dva dny, kdy se vzteká, tak jak ty popisuješ a já z toho taky nejsem nadšená, samozřejmě ji věc nedám a nechám vyvstekat..taky ji říkám, že má smůlu, že tady rozhoduju já, tak ať to na mě nezkouší..ale dělá to několikrát za den..děs...
Monča většinou pláče když se vzbudí, ale uklidní se u mě...tak neporadím..

In reply to by Borůvka

ahoj Borůvko, jsou to vzkleklounci ty naši malí potomci. Jé to se mi to hezky rýmuje. :s: Já si kolikrát říkám, jestli ho to neřejde tak si to jdu hodit, no kdyby mi měl jednou dostat takový záchvat v obchoďáku tak mi asi trefí :00: S tím pláčem je to ojediňelé, proto si říkám co to mohlo být. Dneska spinkal klidně.

Uz zacinaji mit svuj charakter :!k: ja sem stejsinku od mala jak zacala plakat a nebo se vztekat tak sem ji napodobovala uplne ve vsem tak se an me tak sibalsky koukala az se tomu tedka smejeme, nekdy ma ty svoje nalady ,to je fakt,to uz nevim jak bych ji domlouvala ale snad to zase brzo prejde :00: jinak me necha spat celou noc takji zato odmenuju kukuricnyma tycinkama a dyz se vzteka tak ji dám neco do ruky co vim ze ji bavi,oni na to cekaji asi ze jim neco dame, pac na me teda kouka tak sibalsky jesli si ji pri vztekani vsimam,ale ja niiiiic :) :///: semnou to nic nedela :s: :!k: andrejko ,aj ti asi neporadim,tak domlouvat a domlouvat :s: pust mu musiku at dela tanini ,nebo snim skakej ,ja na malou zkousim vsecko mozny a vsecko zabira,zatim :? :s: jinak se na vas moc tesime :girl:

In reply to by mariam

Ahoooj :) , předem tě mocinky zdravím a už se na vás holky taky moc těšíme, vždyť jsme vás půl roku neviděli! :r: Když ho nechám dělat co se mu chce tak není problém, ale jakmile začnu vychovávat tak je konec, vztekne se a jak už jsem psala, musím začít zpívat nebo ho nějak zabavit a pak je klid, už jsem z toho tak zblblá, že si ty dětské písničky zpívám i když nemusím :00: . Jj, máš pravdu začíná mít svojí hlavu, strašné je, že já i můj sme tvrdohlavci, tak že Alešek to má dublle :s:

Ahoj! Osobně jsem to teda ještě nezažila, ale neteř je přesně taková, jediné co na ni platí jsou jasná pravidla a hlavně nepolevit, jinak to bude ještě horší. Špatná správa je, že neteři je 13 let a je pořád stejně uvstekaná :(

In reply to by - Lenička -

ahoj, tak to mám teda pěkné vyhlídky :O . O jasná pravidla se snažím, je fakt, že lecos už chápe, ale je to malé dítko, tak že desetrát je stále málo. Dám příklad, na chodbě máme to malé světílko do zásuvky, od té doby co si začal všímat, tak mu říkám, že na to nesmí sahat, ještě si to nezapamatoval... Jediné co můžu udělat je sundat ho, ale to tam pak uvidím úplné houby.

ahojky, tak ja mam doma to same, kaja je taky hrozne vztekla, nesmim ji nic vzit, musi me furt videt, jinak je zle, ted chodime na plavani a nechce vracet hracky a jako jednina tam rve, takze tak, nejsi v tom sama :) zatim to neresim, snad to nejak casem samo prejde. zabka+kaja

In reply to by zabka.

Ahojky, tak to máš taky veselé.Ála je ve společnosti hodný, hravý, ale doma je vzteklý, hlavně musí být pořád v pobybu, chvilku neposedí a je individualista, vystačí si sám, ale přebalování, oblékání, když ho dám do postýlky když potřebuji něco udělat, tak to je hrůza, musím mu zpívat, nebo mu zaměstnat ručičky a mysl abych dosáhla svého. Jediné místo kde mi vydrží je židlička a bebeTV.

In reply to by sarah.27

kaja si taky dokaze hrat sama, ale musi vedet, ze jsem nablizku, jak ji necham samotnou, tak to se ji nelibi, taky je porad v pohybu, neposedi ani u jidla, o oblekani mi ani nemluv, to je vzdycky boj, kolikrat mi prijde, ze ma snad vetsi silu jak ja :00: vydrzi v klidu, jen kdyz najde neco zajimaveho, coz vetsinou znamena zakazaneho. zase si ale rikam, lepsi mit zive dite s vlastni hlavou nez decko, ktere kam posadis, tam ho najdes ;) zabka+kaja

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka