Květen 2009

19.12.2008

Ahojky holky už máte vybrané pro své mimísky nějaké jméno? My řešíme a výsledek žádný. Holka bude Karla, Marina, Eva možná Vilma nebo Ivana a kluk Karel, Jáchym, Matyáš. No tak zvažujeme... zkuste dát nějaké tipy. Mějte se krásně. M.

Kliknutím vložíte smajlíky:

my máme jména jasný už od začátku, chlapeček bude Martin po taťkovi a holčička bude Anička, po babičce. Mějte se fajn a hezké Vánoce, :a:

Ahoj,termin mam 18.kvetna.Jsem od zacatku tehotenstvi doma,uz mi zbyvaji posledni 4 mesice a vůbec mi to neutika.Už se moc tesim na Novy rok,az budeme nakupovat vybavicku a postupne se pripravovat.Na jmenech uz jsme premysleli,pro kluka mame vybrano Jakub.Ale na holku se jeste musime domluvit.Premyslime o Eva,Nikola,Kristyna,Barbora a nebo Lucka...

In reply to by magda15

Ahojky, tak jelikož čekáme na 80% holčičku tak tu bude Barborka a tu jsme měly jasnou ještě dřív než jsem otěhotněla. A kluk kdyby náhodou se dr. sekl tak to bude Honzik. Nám se to k našemu přijmení líbí nejvíc. Jinak už máte něco koupenýho holky? já jen pár drobností a to jsem z tho ještě téměř vše dostala k Vánocům.

In reply to by konvička

jů konvičko, já jednu bramborku, akorát kočičí, mám doma (no jo, je to barborka, ale říkám jí bramborka). a taky jí říkám, že jestli nepřestane zlobit, tak že jí roztrhnu jak hada a udělám z ní deset malých :)
já mám nakoupenu většinu oblečení, akorát mi chybí mikinky a ponožtičky, ty mají všude jenom zimní. no a pak mám ještě kousátka a dva dudu na 0-3 měsíce.
no ale nemám takové ty "větší investice" - kočár, postýlka, plíny, atp

In reply to by reina

No tak to já mám kočárek,autoseačku a podložky na přebalování a 2 dudliky 6-36 měsíců a nějaký dupajdy a 2x lahvičku a župánek jinak nic no:( je pravda že já mám vše dostat od tetiček po jejich dětech takže počkám do dubna a doufám že mi to daj nejdýl v dubnu a to co mi bude chybět tak dokoupim. A postýlku budu mít po sobě takže to neřešim jenkoupit tu matraci. A povlečení,deky a prostěradla a plínky látkový na sliny atd. nemám řešit to mi prý koupí mamka. Takže takhle no. Jinak co si ještě koupim tak ty dudliky 0-3měsíce. A pak až nějak co bude v obchodech teť je vše na zimu.

Tak my už vybrali definitivní poddobu, ikdyž se to zrovna tchýni moc nelíbí. Naše mamka z toho má srandu. Ale fakt je to na nas, takže to bude Dominik/a . Prý je to moc dlouhý, ale asi bych to fakt neřešila, první mmáme Barboru. Když jsme tenkrát vybírali pro kluka, tak to měl být Jakub, ale je jich celkem dost, tak jsme vybrali toto. Tak se ted těšíme na Dominika/u.

In reply to by Karluša

Nechápu co se jim na Dominičce nebo Dominičkovi nelíbí. To moje tchýně ještě nerozdýchala Jindřicha. Jak jsem jim řekla, že možná budeme mít Jáchyma.......stejně je to na nás. Jenže já nechci jméno, kterých je mnoho. Tak hlavně, že máte jasno :one: :qu: . U nás ještě řešíme.

In reply to by magda15

Zdá se jí to dlouhý a prý jak jí budem říkat: Domča, že se jí to nelíbí. ale at, se fakt nezblázním.Když jsem čekala malou, tak se jí ani jmeno Barbora moc nezdálo. Hlavně jí nemáme říkat Barčo. a nakonec si tak říká sama.

In reply to by Karluša

Já si myslím, že si rychle zvyknou ať dáme jméno jakékoliv. Malý si říká Jindra a tchýně mu říká Jindříšku. Doma mu říkáme Jindro nebo Jindřichu. Ale ta Domča mi příjde naprosto normální. Nedá se ani komolit prostě Domi, Domčo, Dominičko. No jo to jsou tchýně....... Já už jméno s ní řešit nebudu, kdo si počká ten se dočká. Aspoň budou mít překvapení. M.

In reply to by magda15

Já fakt nebudu řešit, co s tím. Doma jsme se dohodli a jim jsme to jen řekli, můžou si vybírat jak chcou, svým dětem taky dali jmneo jak chtěli. říct svůj názor můžou. Nejvíc mě ale dostalo to jmeno, co mi navrhla, Hermína, a říkat jí můžem Míno. Tak říkala ještě před pár týdny malá, když chtěla zmrzlinu, tak mi to fak t přijde úlet.

In reply to by reina

Tak to naše mamka říkala taky. člověk se pobaví a stejně si to udělá po svým. Fascinují mě lidi, co k výběru jmena sezvou celou rodinu a pak to řeší. U nás se akorát řešil rodinně brácha, to už mi bylo 16, další dva sourozenci 14 12, tak jsme to doa řešili všichni, ale bez babiček. Vybrali jsme a je .

chicht - jméno bych měla (i když zatím si říkám spíš jenom sama že to bude kluk), ale otázka je příjmení :), takže ještě uvidím, protože je možné že jméno budu ještě měnit.
já mám typicky české příjmení, rozvádím se s manželem číňanem, ale dítě rozhodně nemá českého tatínka, a bude to na něm i vidět, takže typicky české jméno mu dávat nechci...
zatím je favorit Carlos, možná ještě Antonio... ale podle příjmení možná budu muset zvolit něco "neutrálnějšího", co by se dalo použít v češtině i v cizině. svého času jsem přemýšlela nad "obojetným" jménem David, ale vůbec si teď nejsem jistá :(

In reply to by magda15

no jo, nějak se to na mě sype. a že to nějak dopadne vím, zatím to vždycky nějak dopadlo :)
říkám si, že když tak bude mít malé manželovo příjmení, k tomu se cizí jméno hodí, a hotovo :) protože jména typu "esmeralda čonková" mi fakt nepřijdou v pohodě (jinak esmeralda = smaragd - ideální jméno pro holčičku s jasně zelenýma očima; ale po závalu latinskoamerických telenovel faaakt ne)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky