Dokrmování

05.12.2008

Ahojky, chtěla bych vás poprosit o radu a o vaše znalosti. Mám klučinu, kterému jsou 4 a půl měsíce, do nedávna jsem ještě plně kojila, kojím neustále, ale večer na doporučení doktorky jsem začala dávat kašičku, která mu moc zachutnala. Jenže je zase problém, že pak po spapání kašičky se už ode mě nechce napít, což vždycky ještě požaduje, protože má žízen. Napadlo mě, dát mu čajík, jenže zase když kojím, tak se mi čajík dávat nechce. Když zkouším odsávat, tak odsaju večer tak max. 30, 40 ml. z obou. A teď jsem začala i malýho vážit přes den a včera mi vypil 4x za den pouze 60 ml. tak se mi to zdá málo... Nevíte náhodou, kolik takové dítě by mělo vypít ode mě mlíčka?? A mám zkousit dát ten čajík? Chtěla bych ještě určitě do 6 měsíců vydržet kojit... Podělte se prosím se mnou o vaše zkušenosti..:-) Děkuji:-)

Kliknutím vložíte smajlíky:

Všem moc děkuji za odpověď. Tak dneska naše kojení probíhalo zajímavě, ráno se Martínek krásně napil, to jsem jásala. Ale pak jsem mu dávala ještě před odjezdem, jeli jsme totiž nakupovat do Brna, a to jaksi nechtěl a to jsem mu dávala po 3 hodinách... a nic.. Vztekal se a prostě nechtěl, ale vím že měl hlad.. Tak nakonec chtěl papat až po 5 hodinách, což jsem docela koukala, že to tak dlouho vydržel. A jak mi ráno nechtěl papat, tak jsem mu zkusila dát Bebu a nechtěl, hned to vyplivoval ven... Takže s tím jsme neuspěli. Jinak jsem včera zkusila dát čajík... Nejprve heřmánkový bio, což ten malýmu opravdu nechutnal, zase bylo všechno venku.. tak nakonec jsem udělala heřmánkový od Hippu a ten už nám šmakoval:-) a zase jsme spinkali do půl 7, což je super. Kašičky jsem odzkoušla už snad všechny, a všechny nám teda i chutnájí:-) Teda ale s těma hodnotama co by měl malej vypít, tak to teda nevím jak je to u nás, to asi zaostáváme, nebot tolik toho opravdu nevypijeme... nebo spíš ode mě víc nevytáhne, ale po napití je hodnej a nepláče, teda jak kdy a hlavně vydrží ty 3 hodiny bez papu...

In reply to by ivkulka

Zkus vydržet, třeba se to srovná, naše malá taky s prsem blbla. Některé děti to prý dělaj. A třeba včera nevypila ani 500ml. Víc jsem do ní nedostala. Myslím, že už traochu zlobí i zoubky

Ahoj, na UM píší, že ve čtvrtém měsíci se dává 5krát denně 180ml mléka a od pátého měsíce už 210ml taky 5x denně. Na čajík jsem se ptala doktorky a říkala, že těch 30 maximálně 50ml mezi kojením tak 3x denně. Já jsem ze začátku přikrmovala večer těch 120ml, malá mi vysosala obě prsa a ne a ne spát. Odsávala jsem, ale žádná sláva, vždycky všechno vypila, tak jsem odsála maximálně padesátku z obou... tak to šlo až do mé první MS, jak jsem to dostala, nechtěla ode mě ani kapku, prostě ji moje mlíčko nechutnalo a musela jsem jí dát umělé. Odmítala dokonce i moje odstříkané smíchané s umělým. Přisála se, ale asi jen proto, aby mi udělala radost, ve skutečnosti si ani necucla a bylo na ní vidět, že se těší na to, až ji přestanu trápit a dám jí flašku. MS odezněla, Kristýnka ode mě zase pije, ale je to spíš na žízeň, já jsem sice odsávala, ale moc toho nebylo, tak se mi teď mlíka dělá málo, ve dne maličko, dávám jí prso před krmením a když má žízeň, dělá se mi spíš v noci, to dávám jen svoje. Krmení nechávám na Kristýnce, hlídám, kolik toho vypije a zapisuju si v kolik hodin a kolik ml Beby dostala. Dám jí třeba 120ml a za hodinku znovu, do toho to zkouším od sebe... těch 210ml vypije spíš večer. Docela to funguje a jsem ráda, že jsme kojení vybojovaly alespoň takhle, i když jsem snila o výhradném kojení do půl roku, bohužel to vypadá, že to nedopadne... Zkus odsávat a dokrmit ho po kojení svým, čajík je spíš šidítko pro děti na umělém mlíčku, aby se nepřekrmovaly

taky jsem přemýšlela, jestli to není moc na ledviny, no možná trochu uberu, ale zase co vypije má okamžitě v plínkách a to je kolikrát tíha :s:

In reply to by Nelli

ale náš vojta má zvětšenou ledvinovou pánvičku,takže co se ledvin týká jsem raděj opatrná...jinak bych mu rvala i ten půl litr :-D ale myslím že je dobré ty ledvinky proplachovat.... postupně mu to budu zvyšovat... ;)

Holky, naše malá měla v úterý 3 měsíce, čaj dávám už od konce 2 měsíce a za den mi vypije cca 200-220 ml, myslíte že je to moc? Jinak kojím a večer dávám ještě 90 ml Nutrilonu. Někdy mám pocit, že i kdybych jí dávala cokoli a hlavně hooodně, tak to všechno spapá...

In reply to by Nelli

respektive co mu dám...dala jsem mu žužlat kost z kuřete a i tu ťapkal.... já nevím co je "MOC" čaje... Vojta by taky vylemtal i litr kdybych ho nechala...ale prej moc tekutin zas zatěžuje ledviny...vím já?

Ahojky, já mám skoro stejně starou holčičku...
Plně jsem kojila do 4.m. jednoho dne mi malá začala odmítat prso, tak jsem si začala odstříkávat a dávat do flašky. Odstříkávala jsem čím dál tím míň. A malé nakonec ta flaška začala chutnat a i když se mi potom zase chytla, zůstala jsem na flašce, protože mlíka už jsem neměla tojik(odsála jsem tak těch 40 z obou), takže si jen tak podudla. A pozor. Kdybych jí nedala flašku sama, nepoznala bych, že má hlad, prostě neplakala. Potom jsem jí začala dávat prso jen na noc. A jinak UM. Protže by měla vypít ve 4, myslím, kolem 1000ml denně a to jsem si nebyla jistá, jestli jsem jí to schopná dát.
A jinak čaj dávám od 14 dnů. Sama jsem teď psala, kolik ho vlastně může vypít, takže to ti nepovím. Dávala jsem jí tak cucnout, protože by ho byla schopná vypít litr:)
A teď nekojí. a taky to není žádná tragédie. Taky jsem si po porodu řekla, že to do 6. vydržím, ale nějak to nevyšlo:):):)

In reply to by jane.sed

taky nám to nevyšlo s kojením...ale mě to zas tak netrápí...když to nešlo tak bohužel....čaj dáváme od ukonč. 1.týdne a myslím že by tak vylemtal i litr....založila jsem nedávno diskuzi kolik může mimi ve 4 měsících vypít a některý mamči říkali nic, některý jen cucnout, některý max. 100ml - tak si vyber. Kámoška (matka 3 dětí) tvrdí....cpi to do něho, pít se má... já se držím těch 100ml na den. Někdy to vypije a někdy ne....myslím že do té stovky je to OK...má vodu i v umělém mléce...

já nevím, slyšela jsem že by se po kaši mělo dát napít, mlíko nebo čaj - já teda nedávám, Vojta hned usne :-D a když neusne, tak to už do sebe nedostane, protože vypije 200ml kaše a na druhou stranu mám strach aby mi neblil, kdyby to poředil. a mám navíc vyzkoušeno jak vypije kaši tak spí celou noc....nevím, podle mě se neřiď, já dávám čaj od konce 1. týdne života... kojila jsem plně do 2. měsíců, pak jen tak jednou dvakrát denně...ale furt jsem dávala čaj... myslím že vypít by mělo v tomto věku mimčo určitě kolem 120ml 6x denně

In reply to by MarcelaK

Mě po kašičce taky spí krásně, dávám Martínka spinkat max. o půl 8 a probouzí se až o půl 7 ráno, což je super, ale po kašičce se prostě musí napít, jinak se mi budí. Na tu noc vypije taky těch 180 ml kašičky. Hm zdálo se mi to fakt málo těch 60 ml... Proto ted vážíme jak o život a zjištuju jak jsem na tom s mlíčkem.. Nevím včera to u nás asi byla krize s mlíčkem, dneska mi vypil tak průměrně těch 120 ml, ale jen 4x za den. Jsem z toho taková nesvá. Ale sunar či něco podobného se mi ještě Martínkovi nechce dávat, jsem pro kojení a chci to vydržet. A jakou dáváš malému kašičku? která mu nejvíce chutná?? S čajíčkem asi začneme a bude myslím líp:-)

In reply to by ivkulka

stojí 77,- a vydrží mu na týden. Zkusila jsem hruškovou a tu nechce (tak mu ji přidávám lžičku, dvě do té rýžové - někdy i banánovou -od nestlé--- potvůrka nechce jinouo než rýžovou tak jsem vyléčená)...a čaj? kupuju HIPP heřmánkový /od ukončeného 1. týdne/ ale od zač. 4,měsíce kupuju ovocné šťávičky od Hami...a přikápnu mu občas na dochucení do toho heřmánkového čajíku..ale sám o sobě ten heřmánkový čej je výborný... i fenyklový není špatnej...ale míchalaj sem ho s heřmánkovým aby měl chuť.... já jsem taky zkoušela kojit co nejdýl, ale pak už to fakt nešlo.u každého kojení řval a řval...prostě byl lenivej tahat...tak jsme to utnuli....kojila jsem plně do 2 měsíců...pak jen teda jednou dvakrát denně trochu... a dokrmit nutrilonem, a od 4. měsíce ukončeného mu dávám zeleninku, ovoce...nutrilon....a čaj... a šťávičky... v pondělí mu bude 5 měsíců.... je to šikulka...a vyhovuje mu to, zezačátku blbě kakal...ale už si zvykl...doktorka sice byla proti...ale ona je proti všemu - krom kojení ;)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka