Sofinka má zítra 5 měsíců :)

20.10.2008

Ahojky všem :a:
Dlouho jsem nepsala, nějak moc nestíhám, tak to jdu napravit. Přeji všem budoucím maminkám krásné těhotenství a hlavně zdravá miminka a stávajícím maminkám zdravá a šťastná miminka :h:
Naše Sofinka zítra oslaví 5 měsíců :\x: Kdo nás zná,tak ví, co má Sofinka za problém s nožičkama, tak jsem jen chtěla napsat,že nám dr. při poslední návštěvě řekl, že to vypadá výborně, tak se modlím,aby to tak zůstalo. Jinak kvůli nožičkám musíme chodit na rehabilitace a cvičíme Vojtovu metodu, aby se jí nekrátila achillova šlacha a vůbec celkové cvičení na nožičky. Kdo zná Vjtovu metodu, ta ví, že to není žádný med. Já to poprvé oplakala se Sofinkou, ale teď už je to dobrý, Sofinka to všechno zvládá na výbornou a dneska jsme dostaly pochvalu od fyzioterapeutky, že nám to krásně jde :one: Jinak nám fyzioterapeutka říkala, že je Sofinka ve vývoji naprosto v pořádku a že je moc šikovná :c: Už se otáčí ze zádíček na bříško na pravou i levou stranu a občas se vrátí i nazpět, ale to se jí vůbec nechce, protože chce být neustále jenom a jenom na bříšku. Taky už se snaží plazit a občas se jí to kousek podaří. Jinak jsme pěkně velký jedlíci :hu: Naposledy Sofinka vážila 8,20 kg a měřila +- 66 cm,nechce u dr. natahovat nožičky. Faldíčky má už od narození a jak to tak vypadá,tak nám jen tak nezmizí :a\|: Možná to bude tím,že je od narození na umělé výživě, teď už papáme ovoce dopoledne a odpoledne zeleninku a všechno jí chutná :hu: Ale ze začátku jí to moc nejelo. Tak to je asi vše,co jsem chtěla napsat, ještě posílám nové fotečky. Mějte se moc hezky a kdyžtak písněte vy,jak jste na tom se svýma miminečkama :a: :a: :a:

:a: Ahojky,no vam to ale slusi,nadherna holcicka... :girl: ja taky mela vybrany jmeno-Sofinka-pro holcicku a narodil se Dominik :cc): moc vam prejem at uz jste v poradku.. :!k: .Dominicek posila Sofince pohlazeni... :h: :a:

Ahojky Kasandro a Sofinecko, :a:
vy nam ale rostete pred ocima - panecku - to uz je velika slecna !!!!!!!!!!!! :qu: :girl:
A jak ji to slusiiiiiiiiiiiiiii - cim dal vetsi kocenka .............. :qu: :cat: :h:
Divala sem se, co u vas noveho a musim rict, ze z vas mam velikou radost !!!!!!!!!! :\x: :qu: :\x: :qu: Hlavne tedy z toho, ze se vam v rehabilitaci s nozickama dari ...... no to jsou skveleeeeeeeeee zpravicky!!!!!!!!! :c: Vidis mamko, my Ti rikaly, ze to bude ok a zatim je. Tak jen tak dale - moc na vas nadale myslime..... delate nam radost, devcata! :k:
Jinak u nas taky vse v poradku. Akorat je tomu presne naopak - jak vam se libi byt porad na brisku, tak nam se libi byt porad na zadickach - az si rikam, jestli to necemu nevadi. Ale Dr. rikala, ze kazde mimi ma svou oblibenou polohu. No a ta nase na brisku teda asi hold neni. :n:
Kazdopadne - nemate nejakeho tipa jak posilit treba zadicka ci inspirovat mimi vic na polohu na brisku????????? Urco v tom mate vic zkusenosti. Dekujem za pripadne radky na tuto problematiku.
Mejte se primovne a zase se ozvete. :a: Tesime se uz na dalsi fotecky od vas. ;)
Pusinky z Prostejova leti k vam.......
SHARANE+LUCINKA :h: :h: :h:

In reply to by sharane

Ahoj SHARANE+LUCINKO :a:
Děkujeme za zprávičku :k: Jsem ráda,že se máte taky moc dobře,tak to má být :one: Jinak to,že Lucinka nechce být moc na bříšku, to asi ničím neovlivníš, mamča mi říkala,že ani já ani brácha jsme na bříšku být nechtěli, za to Sofince se tam strašně líbí a je na bříšku pořád a někdy jí najdu v postýlce jak na bříšku spinká,ačkoliv jsem jí dala na zádíčka.Fyzioterapeuta říkala, že pro miminko je nejlepší,aby bylo co nejvíce na bříšku, už kvůli pozdějšímu plazení a lezení.Jestli se to Lucince moc nelíbí, stejně bych jí na to bříško situovala, tak nám to říkala i dr., my když jí máme v ohrádce,tak se pořád otáčela za hračkama a když je u nich v leže na bříšku,tak se jí to prostě strašně líbí.I v kočárku je na bříšku a kouká přes korbičku ven na stromky a na všechno co se kolem ní děje,když jí mám na zádíčkách,tak se přitahovala za ručičky za korbičku do sedu,ale to říkala dr.,aby jsme tomu nějak zamezili, že tím si trenuje jen ručičky a nikoliv bříško,tak aby jsem jí dávala občas i do kočárku na bříško,když je vzhuru a nechce se ji spinkat.Každopádně bych si z toho hlavu nijak nedělala, že se Lucince na bříšku moc nelíbí. Opravdu všechny miminka polohu na bříšku nemusejí mít rádi a třeba tomu přijde ještě na chuť, ale nejspíš už asi ne. Důležitý je,aby se pak v pořádku začla plazit a lézt, když by se jí nechtělo ani to, tak by to bylo ochablým svalstvem a to by jste pak museli cvičit nejspíš tu Vojtovu metodu,ale to neříkám proto,že by se Vás to týkalo, říkám jen,co jsem šlyšela od tý fyziot.Když přijdeme na kontrolu na rehabilitaci,tak je to tam o život.Dětičky strašně pláčou, někdy si říkám, jestli je opravdu potřeba všechny ty dětičky takhle mučit,před náma byla roční holčička co začla chodit a cvičila kvůli slabému břišnímu svalstvu a to byl tedy horor se na to divat, rvou se mi z toho do oci slzy,jako ja vim,ze to pro ty deti bude prinos,akorat o tom ty deticky nevedi,ale pro ty mamy je to hrozny.Někdy mi přijde,že by tam fyz. viděla něco špatně na úplně všech dětičkách. Jinak nestiham cist blogy, tak nevim, co uz vsechno Lucinka umi, tak mi pisnete a ma uz nejaky zoubecky? Tak se mějte moc hezky :k:
Zatim papa, posilame pusinku až k Vám do Prostějova :a:

Ahojky, tak to jem za vás ráda, že jste v pořádku, cvičením vše napravíte..viděl ajsem to u kámošky, obdivuju, že to zvládáš!! Malá je moc hezká!!
Nám je 7,5 a už jsme fakt draci, zrovna před chvilkou vstala a navypadá, že bude spát..:-(
Už vám dali nějaké info ohledně vítání občánků?? Vždyť tam půjdeme už s velkejma slečnama..:-(

Sofince moooc gratuluji k pětiměsíčninám... :qu: :k: :qu: :k: , my už jsme je taky oslavily.. ;) .Má nádherný a roztomilý kukuč a ty tvářičky.... :c: , no je úplně k unˇunˇání... :c: :s: .Jste statečný holky, že to tak krásně zvládáte... :qu: , přeju vám at to rychle uteče a jste z toho trápení venku... :) .Mějte se moooc hezky a kdyby si chtěla, tak tady jsou naše pětiměsíčniny... http://www.mojetehotenstvi.cz/ahooojky-dnes-je-majdalence-5mesicu .Ahooojky.... :a: :a: :a: .

In reply to by Danka

Ahoj Danko, děkujeme :k: Četla jsem si, že Majda už má 2 zoubečky, to je hustý :one: Jdu pátrat,jestli máš někde malý fotečku se zoubkama. My ještě nemáme, ale dásničky nás bohužel trápí, tak jí to mažu takovým gelem na zklidnění,co můžou i miminka. Mějte se moc hezky, pá.

In reply to by Kasandra

velký problém... :( .Ona se řehtá a žvatlá, ale jak ji chci vyfotit, tak mám smůlu... :( .Mám tento účet na vkládání foteček... ;) .Je to krásný, jak jí ty zoubečky rostou, už jí tam začínaj vyčnívat... :s: :c: .Tady jsou nějaké naše novější fotečky, ale zoubky, tam neuvidíš, to jen, že by jste přijely na návštěvu... ;) .

Ahojky moc krásné fotečky malá je úžasná :c: :h: :h: Jinak přeji ať už to máte s těma nožkama v pořádku :one: Tak malé miminečko a musí takhle trpět :n: Jinak my máme taky Sofinku a budou jí teprve 3 měsíce :qu:

Ahojky holky no dlouho jsem vás tu neviděla jen co je pravda :) jsem ráda že jste tak šikovné a cvičeníčko zvládáte vím o čem píšeš :00: :00: :00: :c: jinak je fajn že se vám to takhle srovnalo a držím vám palce aby to bylo jen a jen lepší :one: :\x: :\x: :\x: :\x: mi se máme fajn k dr jdeme ve středu tak jsem na to zvědavá jak dopadneme sisina a Matějíček

In reply to by sisina

Ahojky sisinO a MatějíčKU :a: :k: Držím palečky u dr :one: Já tam moc ráda nechodím, vždycky mám obavy :00: Co nám zase kdo řekne, ale zatím je to dobrý a Sofinka je štastné miminko a dává nám to znát. VY JSTE URČITĚ NAPROSTO V POŘÁDKU :one:
Měkte se krásně :k:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka