Alergie na sluníčko

26.05.2014

Holky, nemáte s tím některá zkušenost? Dá se to nějak potlačit, zaléčit nebo budu muset celý léto chodit v dlouhým rukávu a kalhotech a na dovolenou si mám nechat zajít chuť :r: Nebo vůbec nejlepší varianta - je možné, že se mi to objevilo jen jednorázově :) ??? :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj, také mám takto citlivou pokožku. Tady v ČR mě to tedy netrápí, ale u moře, pokud už nejsem opálená z ČR, tak mažu prvních pár dní jen 50 faktorem, stačí klidně Astrid s mechanickými filtry a sluním se pozvolna, po cca 4 dnech snižuji faktor až třeba na 20. Já se ale moc neopaluji, trávím většinu času v moři nebo s dětmi ve vlnkách :one:

Ahoj, já mam také alergii na sluníčko, vždy se osypu tak po 3 dni na slunci ... (mam osypaný dekolt, ruce, břicho, no asi tak skoro všechno :-) ), když jedu k moři, tak chodim ke kožařce, ta mi vždy předepíše na to nějakej prášek (každé ráno si ho zobnu) a kupuju si min. 30tku ochranýho faktoru v lékárně, asi od Biodermy, stojí sice nějakých 550,- , ale pomáhá, má v sobě nějaký složky pro alergiky. JInak kožařka doporučuje pomalé chození do solárka, aby si ta kůže zvykla, ale to nedělam, protože nemam ráda nezdravé solárko :-) ! :a:

In reply to by Anduš

Ahoj, mě už taky tchýně říkala, že její známé předepisoval před dovolenou doktor nějaký prášky-tak to já se na to zeptám, děkuju ;) Já se mazala 30 tkou od Daylongu, ale tak nějak nepravidelně a teď to mám. Měla jsem to na rukách, dekoltu i zádech (tam, kde to nezakrylo tričko) a svědilo to jak mrcha :00: :D

já vždy po prvním sluníčku a když se poprvé trošku opalím osypu na rukou. jako takové malé puchýřky.a mám takovou suchou hrubou plet.. pak už mi sluníčko problém nedělá.

ahoj,mě se to taky stalo,byla to reakce hned nějak ze začátku léta,trošku jsem se spálila a šup,už tam byla solární alergie :00: co jsem měůla vyrážku,tk jsem chodila oblečená,jedla Zyrtec a pak,když to pominulo,tak už to bylo v pohodě,už jsem se neosypala,jen jsem si dávala pozor na to,abych byla namazaná ;) takže je možné,že je to jednorázová reakce,navíc teď psali,že je hodně ztenčená ozonová vrstva,takže sluníčko je horší než v létě,možná,že proto se ti to objevilo ;)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky